Home » Administratie » Ping-pong cu blocurile ANL din Bârlad

Ping-pong cu blocurile ANL din Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Din cauza obligativității de a plăti impozit pe clădire, CUP Bârlad le-a pus în brațe autorităților locale administrarea blocurilor ANL din Bârlad.

Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad s-a debarasat de blocurile ANL. Cele patru blocuri construite prin fondurile Agenției Naționale a Locuințelor (ANL) au ajuns iarăși în administrarea Consiliului Local Bârlad, după ce CUP a fost pusă în situația de a plăti imediat la bugetul local contravaloarea impozitului pe clădire.
„Întrucât CUP SA Bârlad are personalitate juridică, valoarea impozitului pe clădire este mai mare decât ar fi dacă ar plăti-o chiriașii, ei fiind persoane fizice. Concret, la valoarea de inventar a celor patru blocuri, se adaugă un coeficient de 1,74% pe an. Rezultatul este că trebuie să plătim la buget o taxă de peste 206 mii lei. Nu avem de unde să scoatem acești bani, întrucât gradul de încasare a chiriilor de la chiriași este de 57%”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA Bârlad.

Conducerea companiei mai susține că și în cazul în care gradul de încasare ar fi mai mare, valoarea chiriilor nu ar putea acoperi toate cheltuielile care decurg din administrarea acestor blocuri. Singura soluție ar fi dublarea chiriilor.
„Așa ceva eu nu pot să fac. Cei mai mulți chiriași ANL sunt și așa foarte săraci. Ca să-i împovărăm cu chirii și mai mari ar fi mai mult decât pot ei să ducă. De asta am preferat să renunțăm la a mai administra aceste blocuri. Autoritățile locale vor trebui să găsească o soluție de compromis”, a adăugat Bobeică.

de Simona MIHĂILĂ Din cauza obligativității de a plăti impozit pe clădire, CUP Bârlad le-a pus în brațe autorităților locale administrarea blocurilor ANL din Bârlad. Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad s-a debarasat de blocurile ANL. Cele patru blocuri construite prin fondurile Agenției Naționale a Locuințelor (ANL) au ajuns iarăși în administrarea Consiliului Local Bârlad, după ce CUP a fost pusă în situația de a plăti imediat la bugetul local contravaloarea impozitului pe clădire. „Întrucât CUP SA Bârlad are personalitate juridică, valoarea impozitului pe clădire este mai mare decât ar fi dacă ar plăti-o chiriașii, ei fiind persoane fizice. Concret,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile