Home » Justitie » De la iujuri și curele, la „ficat și la măsele” – Bătaie în bâlci!

De la iujuri și curele, la „ficat și la măsele” – Bătaie în bâlci!

de Marian MOCANU

Nici nu a început bine bâlciul anual de la Vaslui, că deja au apărut primele incidente. Ieri dimineață, la orele 3.30, patru indivizi aghezmuiți bine s-au luat la bătaie, adresând injurii și altor consumatori aflați la o terasă din bâlci. Indivizii au fost potoliți de jandarmi, care i-au „premiat” cu câte o amendă de 400 lei. Au fost prinși și primii comercianți ambulanți fără autorizație: doi mureșeni care credeau că la Vaslui s-a descărcat căruța cu proști, încercau să vândă cuțite ceramice de o calitate dubioasă. Cu ocazia bâlciului anual, au fost luate măsuri de securitate sporite pentru evitarea oricăror evenimente, mai bine de 25 de polițiști și jandarmi asigurând, în două schimburi, ordinea și liniștea publică în zonă

Așa cum stă bine românului, nu există iarmaroc fără strigături și distracție stropită cu alcool fără bătaie. Este cazul a patru vasluieni care, după ce s-au cinstit bine pe la terasele din bâlci, spre dimineață au pornit un scandal monstru. Inițial, băuți bine, spre dimineață, pe la orele 3.30 indivizii au încercat să se lege de clienții aflați încă la o terasă, dar văzând că nu au succes, au început să se certe între ei, probabil supărați că unii s-au dat mai multe ture în iujuri decât ceilalți. Proprietarul terasei a anunțat scandalul la numărul de urgență 112, în zonă făcându-și apariția o patrulă de jandarmi care i-a potolit pe scandalagii.

„La fața locului, jandarmii au constatat că 4 persoane au provocat scandal și au adresat injurii mai multor cetățeni aflați în zonă, amenințându-i cu acte de violență. Persoanele în cauză, care au domiciliul in municipiul Vaslui, au fost sancționate contravențional cu câte 400 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a declarat Lucian Modoranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Tot ieri, 3 septembrie, au fost descoperiți și primii vânzători ambulanți fără autorizație, doi mureșeni care credeau că la Vaslui s-a descărcat căruța cu proști. Cei doi bărbați au fost surprinși de o patrulă de jandarmi, în timp ce încercau să vândă cuțite ceramice de o calitate dubioasă. În urma verificărilor efectuate, persoanele în cauză nu au putut justifica proveniența mărfii pe care o ofereau spre vânzare. Cei doi mureșeni veniți să facă bani la Vaslui au fost amendați, iar marfa expusă spre vânzare a fost confiscată.

suri de ordine speciale cu ocazia Bâlciului Anual a municipiului Vaslui

În perioada 1 – 8 septembrie, timp în care se desfășoară bâlciul de la Vaslui, în zonă au fost luate măsuri speciale de păstrare a ordinei și siguranței publice. În zonă a fost înființat un punct de comandă, de unde un efectiv format de 15 polițiști locali și circa 8 – 10 jandarmi vor fi prezenți în două schimburi pentru a preîntâmpina orice acte antisociale. Forțele de ordine, care vor fi prezente non-stop, vor efectua și misiuni de patrulare. În plus, pe toată perioada bâlciului vor fi efectuate acțiuni de control din partea lucrătorilor altor instituții, care vor veghea inclusiv la sănătatea vasluienilor amatori de distracție.

About Mihai Vasile