Home » Social » Sezonul sinucigașilor

Sezonul sinucigașilor

de Marian MOCANU

Nu mai puțin de cinci cazuri de sinucidere sau tentative de suicid au avut loc în ultima săptămână, ultimele două miercuri seara. Cu o singură excepție, a unui tânăr în vârstă de 19 ani din Bălești, comuna Cozmești, care s-a spânzurat de un copac din curtea casei, toate celelalte persoane au încercat să-și pună capăt vieții aruncându-se în fața trenului.

Este cazul unui vasluian în vârstă de 48 de ani care, miercuri seara, s-a aruncat în fața unui tren Regio care circula pe relația Galați – Iași. Gheorghe C. a stat pe marginea peronului până trenul a intrat în stație, după care a făcut gestul extrem, aruncându-se pe linia de cale ferată. Sinucigașul a fost târât de locomotivă cale de mai mulți metri, fiindu-i retezate mâinile și picioarele și alegându-se cu răni grave la cap și torace.

Ambulanțierii sosiți la fața locului au încercat în zadar, timp de aproape o oră, să-l stabilizeze, fără succes, rănile fiind prea grave, medicii au fost nevoiți să constate decesul bărbatului. Bărbatul nu a lăsat nici un fel de bilet de adio, astfel că în cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru a elucida nu doar circumstanțele accidentului, dar și motivele care l-au împins pe bărbatul în vârstă de 48 de ani să-și ia viața.

Tot în stația CFR Vaslui, în cursul dimineții de joi, o tânără în vârstă de 30 de ani încercase la rându-i să se sinucidă. Din fericire, ea a fost observată la timp de mecanicul unui tren Intercity în fața căruia femeia era decisă să sară. Femeia, care se pare că suferea de o depresie, a transportată la secția de psihiatrie a spitalului Județean Vaslui unde este în prezent sub tratament.

Alți doi bărbați, unul din Zorleni, altul din Vaslui, au ales, la sfârșitul săptămânii trecute, să se sinucidă aruncându-se în fața trenului. În cazul unui bărbat în vârstă de 69 de ani din Vaslui, acesta a așteptat ca un tren să se apropie, după care și-a așezat pur și simplu capul pe linia ferată, fiind decapitat!

Speciliștii dau drept posibilă cauză pentru decizia unor persoane labile de a-și punecapăt zilele și căldura excesivă din ultimele zile. Totuși, conform datelor furnizate de Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui, în ultima perioadă caracterizată de caniculă, numărul solicitărilor care reclamau o înrăutățire a stării de sănătate din această cauză au fost aproape nule. O posibilă explicație ar fi că persoanele sensibile la temperaturile ridicate, bătrâni sau bolnavi cronici, să fi fost mult mai grijulii și să nu fi ieșit din casă atunci când era foarte cald. La fel, se poate vorbi de o adaptare deja a organismului, astfel că persoanele respective au suportat ceva mai ușor canicula.

de Marian MOCANU Nu mai puțin de cinci cazuri de sinucidere sau tentative de suicid au avut loc în ultima săptămână, ultimele două miercuri seara. Cu o singură excepție, a unui tânăr în vârstă de 19 ani din Bălești, comuna Cozmești, care s-a spânzurat de un copac din curtea casei, toate celelalte persoane au încercat să-și pună capăt vieții aruncându-se în fața trenului. Este cazul unui vasluian în vârstă de 48 de ani care, miercuri seara, s-a aruncat în fața unui tren Regio care circula pe relația Galați - Iași. Gheorghe C. a stat pe marginea peronului până trenul a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile