Home » Politic » E oficial – Deputatul Adrian Solomon candidează pentru funcția de primar al Bârladului

E oficial – Deputatul Adrian Solomon candidează pentru funcția de primar al Bârladului

de Simona MIHĂILĂ

Ceea ce se vehicula de multă vreme în mediul politic local a fost bătut în cuie: deputatul PSD Adrian Solomon este candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Bârlad.

Candidatura a primit sprijinul întregii organizații locale a PSD, sâmbătă, 5 septembrie, când a avut loc și Conferința municipală. Cu acest prilej, peste 100 de delegați ai PSD Bârlad și-au desemnat noua componență a Biroului organizației, în cadrul căreia, Solomon a fost reales președinte.
Surpriza a fost adusă de funcția de președinte executiv, unde Adrian Bobeică, directorul Companiei de Utilități Publice Bârlad, i-a luat locul ex-primarului Constantin Constantinescu, care nu și-a mai depus candidatura pentru nicio funcție de conducere si care, de altfel, nici nu a fost prezent.
Întreaga conferință s-a desfășurat sub semnul disciplinei care caracterizează PSD, cea potrivit căreia, de ochii lumii „facem cum ne-am înțeles”. Cu unele excepții, discursurile au fost anoste, lipsite de conținut, toată lumea a mulțumit tuturor, fiecare alocuțiune fiind susținută de aplauze mai mult sau mai puțin inerte.

Ungureanu a dat din culisele numirii sale în funcția de director al Aquavas Bârlad

Au existat și câteva momente care le-au dat bufeuri conducătorilor partidului, semn că nu toți membrii au pătrus pe deplin înțelesul profund al zicalei „ciocul mic”. Vasile Ungureanu, de exemplu, răscolit de emoțiile și poezia începuturilor sale politice, a povestit cu gurița lui, la microfon,  cum mai-marii din PSD i-au cerut să se înscrie în partid în schimbul funcției de director al Aquavas Bârlad.
Momentul de nostalgie i-a fost retezat de intervenția lui Solomon, care l-a informat printre dinți că partidul „l-a dorit” nu „i-a cerut” și că funcția nu a primit-o cadou, ci a a obținut-o prin concurs. N-am aflat dacă Ungureanu a ajuns acasă chinuit de întrebări legate de felul cum a ajuns el șef „pe merit”, dar e aproape sigur că, după această gafă va trece mult până când va mai vorbi neîntrebat.
În cadrul Conferinței municipale a PSD a fost desemnat și noul purtător de cuvânt al organizației, în persoana Roxanei Miron, iubita consilierului Ciprian Feraru, cel care a părăsit PNL, anul trecut, odată cu celebra ordonanță a traseiștilor.
În cele șapte posturi de vicepreședinți au fost aleși: Dorin Apostu (viceprimar interimar al Bârladului), Marin Bunea (primarul interimar), Ciprian Feraru, Georgică Motrea, Ilie Pascal, Vasile Roșca și Vasile Ungureanu. În funcția secretar executiv – Andrei Huiban, iar în cea de trezorier, Dumitru Țăranu.

de Simona MIHĂILĂ Ceea ce se vehicula de multă vreme în mediul politic local a fost bătut în cuie: deputatul PSD Adrian Solomon este candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Bârlad. Candidatura a primit sprijinul întregii organizații locale a PSD, sâmbătă, 5 septembrie, când a avut loc și Conferința municipală. Cu acest prilej, peste 100 de delegați ai PSD Bârlad și-au desemnat noua componență a Biroului organizației, în cadrul căreia, Solomon a fost reales președinte. Surpriza a fost adusă de funcția de președinte executiv, unde Adrian Bobeică, directorul Companiei de Utilități Publice Bârlad, i-a luat locul ex-primarului Constantin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. ati innebunit dea binelea…..

  2. Uraaaaaaaaaaaaaaaa