Home » Justitie » Atenție, bețivi la volan!

Atenție, bețivi la volan!

de Marian MOCANU

În doar o zi, nu mai puțin de patru conducători auto au fost surprinși de polițiști conducând vehicule, deși se aflau sub influiența băuturilor alcoolice. Cea mai mare alcoolemie înregistrată a fost în cazul unui bărbat din Băcești, în cazul căruia, fiola a indicat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toții, s-au ales nu doar cu permisul de conducere suspendat, ci și cu dosare penale, fiind pasibili de a face închisoare.

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Vaslui în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui l-au oprit în trafic, pe strada Gării din municipiul Vaslui, pe Adrian D., de 41 ani. La testarea bărbatului cu aparatul alcooltest, valoarea înregistrată a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot pe raza municipiului Vaslui, polițiștii au oprit un alt tânăr șofer, Iulian M. în vârstă de de 27 ani, din comuna Roșiești care se deplasa cu un autoturism pe strada Ștefan cel Mare. Deoarece tânărul mirosea a băutură, el a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Recordul la alcoolemie a fost înregistrat în cazul unui alt conducător auto, E. Costică, de 40 ani, din comuna Băcești. Acesta a fost identificat de un echipaj format din polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 15 D, pe raza localității Negrești. În cazul lui, rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat!

De asemenea, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fruntișeni l-au identificat pe raza comunei Fruntișeni pe A. Cătălin, de 21 ani, din aceeași localitate. Acesta se deplasa cu autoturismul pe drumul sătesc având o îmbibație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele tuturor acestor persoane, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

de Marian MOCANU În doar o zi, nu mai puțin de patru conducători auto au fost surprinși de polițiști conducând vehicule, deși se aflau sub influiența băuturilor alcoolice. Cea mai mare alcoolemie înregistrată a fost în cazul unui bărbat din Băcești, în cazul căruia, fiola a indicat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toții, s-au ales nu doar cu permisul de conducere suspendat, ci și cu dosare penale, fiind pasibili de a face închisoare. Polițiști din cadrul Poliției municipiului Vaslui în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui l-au oprit în trafic, pe strada Gării din municipiul Vaslui, pe Adrian D.,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...