Home » Administratie » Polițiștii locali, la cursuri de formare

Polițiștii locali, la cursuri de formare

de Mihaela NICULESCU

De astăzi, timp de trei luni, zece polițiști locali din Bârlad participă la cursuri de pregătire profesională la Iași. Printre aceștia se află și Vasile Rădoi, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

„De trei ani, polițiștii locali au mers, pe rând, la cursuri de pregătire. Până acum au reușit să absolve aceste cursuri 50 de polițiști locali, zece le urmează în această perioadă, iar alți zece, la anul. Am colaborat foarte bine cu Centrul de Pregătire pentru Cadrele din Ministerul de Interne de la Gheorghieni, iar acum cu Centrul de Pregătire pentru Grăniceri Iași, care este abilitat pentru organizarea de cursuri de formare profesională pentru polițiștii locali. În urma cursurilor, am observat că polițiștii locali au devenit mai motivați, și-au mărit orizontul de cunoaștere, s-au bucurat de o pregătire asigurată de chestori, atât la orele de teorie cât și la cele de practică”, a declarat Vasile Rădoi.

Cheltuielile cu cazarea și masa sunt suportate din bugetul local. Zilnic, cu excepția week-end-urilor, polițiștii locali participă la șase ore de curs. După trei luni, cât durează aceste cursuri de formare, polițiștii primesc certificate de absolvire și dreptul de a purta și folosi armă cu gloanțe letale.

Cursurile de formare profesională sunt necesare și obligatorii. În cazul în care, până la anul, nu vor fi școlarizați toți polițiștii, Serviciul Poliției Locale riscă să fie desființat.

de Mihaela NICULESCU De astăzi, timp de trei luni, zece polițiști locali din Bârlad participă la cursuri de pregătire profesională la Iași. Printre aceștia se află și Vasile Rădoi, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad. „De trei ani, polițiștii locali au mers, pe rând, la cursuri de pregătire. Până acum au reușit să absolve aceste cursuri 50 de polițiști locali, zece le urmează în această perioadă, iar alți zece, la anul. Am colaborat foarte bine cu Centrul de Pregătire pentru Cadrele din Ministerul de Interne de la Gheorghieni, iar acum cu Centrul de Pregătire pentru Grăniceri Iași, care este abilitat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: