Home » Social » Agoniseală pierdută în flăcări

Agoniseală pierdută în flăcări

de Marian MOCANU

Mai multe tone de furaje ori produse agricole au fost mistuite de flăcări în urma a trei incendii produse la acest sfârșit de săptămână. Fie că a fost vorba de focuri deschise lăsate nesupravegheate, fie de neatenția unor copii care s-au jucat cu chibritele lângă depozitul de furaje, pagubele au fost însemnate.

Vremea uscată din ultima perioadă favorizează apariția și extinderea rapidă a incendiilor. Din păcate, din cauza neatenției, de multe ori agoniseala de un an de zile este pierdută în flăcări. Pierderea eset de două ori mai mare în condițiile în care, din cauza secetei, producția agricolă, în special de furaje, a avut mult de suferit.

Vineri, în jurul prânzului, niște copii nesupravegheați s-au jucau cu chibriturile în apropierea unui depozit de furaje din localitatea Vinețești, comuna Oltenești. Neatenția și uscăciunea planetlor a făcut ca, în ciuda intervenției pompierilor hușeni, aproximativ 3.000 kg de plante furajere, 3.000 kg de stuleți de porumb și 10 ml gard din scândură să fie distruse de flăcări.

A doua zi, a fost rândul pompierilor bârlădeni și vasluieni să salveze stogurile de fân cuprinse de flăcări în două incendii produse spre seară. Astfel, în jurul orelor 21.38, Punctul de lucru Ivănești al Detașamentului de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din orașul Murgeni. Cu toată intervenția pompierilor militari care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, flăcările au distrus aproximativ 2,5 tone de plante furajere sub formă de baloți.

Cauza probabilă a incendiului este folosirea focului deschis în spații deschise. Ceva mai târziu, în jurul orelor 22.23, la Oșești, un alt incendiu a distrus aproximativ 10 tone de lucernă. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire.

de Marian MOCANU Mai multe tone de furaje ori produse agricole au fost mistuite de flăcări în urma a trei incendii produse la acest sfârșit de săptămână. Fie că a fost vorba de focuri deschise lăsate nesupravegheate, fie de neatenția unor copii care s-au jucat cu chibritele lângă depozitul de furaje, pagubele au fost însemnate. Vremea uscată din ultima perioadă favorizează apariția și extinderea rapidă a incendiilor. Din păcate, din cauza neatenției, de multe ori agoniseala de un an de zile este pierdută în flăcări. Pierderea eset de două ori mai mare în condițiile în care, din cauza secetei, producția…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: