Home » Justitie » DNA face percheziții la Consiliul Județean – UPDATE

DNA face percheziții la Consiliul Județean – UPDATE

UPDATE 11:40. Procurorii au ridicat de la Consiliul Județean doi saci și mai multe genți cu documente.

UPDATE 9:35. Cu câteva minute în urmă, la sediul CJ a ajuns unul din vicepreședinții instituției, Corneliu Bichineț. Acesta a mimat o stare de relaxate.

„Sunt controale firești, normale. Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a spus Bichineț.

UPDATE 9:30. Acheta procurorilor DNA se extinde și la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Sediul acestei instituții din cadrul Centrului pentru Resurse în Afaceri Vaslui este păzit de jandarmi.

Demn de menționat este și faptul că niciunul din cei trei șefi ai Consiliului Județean nu a venit astăzi la serviciu. La dispoziția anchetatorilor este, în acest moment, doar Valeriu Caragață, administratorul județului.

UPDATE 9:15. La etajul al treilea al sediului Consiliului Județean se pregătesc mai mulți saci cu documente, care vor fi ridicați de angajații DNA.

În această dimineață, lucrătorii Direcției Naționale Anticorupție, Biroul Teritorial Iași, au descins la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. În paralel, sunt efectuate mai multe percheziții, în alte patru județe, precum și în capitală. Ancheta DNA de la Vaslui vizează posibile infracțiuni de corupție în gestionarea programelor finanțate de Uniunea Europeană.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015. În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă remis de DNA.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 11:40. Procurorii au ridicat de la Consiliul Județean doi saci și mai multe genți cu documente. UPDATE 9:35. Cu câteva minute în urmă, la sediul CJ a ajuns unul din vicepreședinții instituției, Corneliu Bichineț. Acesta a mimat o stare de relaxate. „Sunt controale firești, normale. Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a spus Bichineț. UPDATE 9:30. Acheta procurorilor DNA se extinde și la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Sediul acestei instituții din cadrul Centrului pentru Resurse în Afaceri Vaslui este păzit de jandarmi. Demn de menționat este și faptul că niciunul din cei trei șefi ai Consiliului Județean nu a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: