Home » Justitie » „Fumător” prins cu 4.000 de țigări la frontieră

„Fumător” prins cu 4.000 de țigări la frontieră

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră au făcut încă o captură de țigări de contrabandă. 4.000 de țigarete erau ascunse ascunse sub scaunul pasagerului din dreapta al unui microbuz ce urma să intre în România.

Îndrăzneala unor persoane puse pe chiverniseală prin contrabandă de țigări nu cunoaște limită. Dacă unii confecționează compartimente speciale în interiorul vehiculelor cu care tranzitează vama, iar alții ascund țigările de contrabandă printre marfă, alții ascund pur și simplu marfa practic la vedere.

Este cazul unui șofer al unui microbuz înmatriculat în Moldova care, tranzitând des Punctul de Trecere a Frontierei Albița, a sperat că va reuși să strecoare 200 de pachete de țigări în România, probabil pentru a le vinde.

Șoferul respectiv, în vârstă de 54 de ani, a sperat probabil că, la ora 2.30 din nopate, vigilența vameșilor și a polițiștilor de frontieră va fi mai scăzută, și a riscat să ascundă țigările sub scaunul pasagerului din dreapta a microbuzului. Nu a avut noroc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali descoperind marfa de contrabandă. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancționării contravenționale a șoferului cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar țigaretele, în valoare totală de 900 lei, au fost confiscate.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră au făcut încă o captură de țigări de contrabandă. 4.000 de țigarete erau ascunse ascunse sub scaunul pasagerului din dreapta al unui microbuz ce urma să intre în România. Îndrăzneala unor persoane puse pe chiverniseală prin contrabandă de țigări nu cunoaște limită. Dacă unii confecționează compartimente speciale în interiorul vehiculelor cu care tranzitează vama, iar alții ascund țigările de contrabandă printre marfă, alții ascund pur și simplu marfa practic la vedere. Este cazul unui șofer al unui microbuz înmatriculat în Moldova care, tranzitând des Punctul de Trecere a Frontierei Albița, a sperat că va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile