Home » Social » Pași spre infinit, nr. 33!

Pași spre infinit, nr. 33!

de Răzvan CĂLIN

Recent a fost lansat numărul 33 al revistei „Pași spre infinit”, publicație semestrială editată de Asociația Astronomică „Sirius” din Bârlad.

Cu un tiraj de 500 de exemplare, „Pași spre infinit” este o publicație care oferă informații din domeniul astronomiei atât pentru specialiștii în domeniu, cât și pentru amatorii pasionați de tot ceea ce înseamnă acest domeniu atât de vast și incitant. Iată câteva titluri spicuite din ultimul număr al revistei: Orientarea pe bolta cerească/Jupiter – o stea nereușită; Originea și evoluția Universului: modelul Big Bang și neîmplinirile sale (II); Care a fost primul observator astronomic din România?; Anomalii gravitaționale pe Terra și posibile explicații (2); Gaze cu Efect de Seră; Construiți-vă filtre cu lichid; Despre invaliditatea modelului cosmologic Big-Bang (2); Știrile AAS; Astronomia și școala / Cerul văzut de MiniAAS / În căutarea unui nou Pământ (10); Credințele țăranului român despre cer și stele. Cerul (21); Jurnalul de olimpiadă; Cosmopoezii; Astrorebus etc.

Revista este finanțată de Consiliul Județean Vaslui printr-un proiect inclus în Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general pentru anul 2015. Valoarea finanțării acordate este de 7.119 lei, echivalentul a 90% din costul total al proiectului, restul fiind suportat de Asociația „Sirius”. Colectivul redacțional este format dintr-un grup de cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în frunte cu profesorul Ioan Adam.

de Răzvan CĂLIN Recent a fost lansat numărul 33 al revistei „Pași spre infinit”, publicație semestrială editată de Asociația Astronomică „Sirius” din Bârlad. Cu un tiraj de 500 de exemplare, „Pași spre infinit” este o publicație care oferă informații din domeniul astronomiei atât pentru specialiștii în domeniu, cât și pentru amatorii pasionați de tot ceea ce înseamnă acest domeniu atât de vast și incitant. Iată câteva titluri spicuite din ultimul număr al revistei: Orientarea pe bolta cerească/Jupiter – o stea nereușită; Originea și evoluția Universului: modelul Big Bang și neîmplinirile sale (II); Care a fost primul observator astronomic din România?;…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: