Home » Invatamant » S-a dat startul la admiterea de toamnă la facultate

S-a dat startul la admiterea de toamnă la facultate

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri a început admiterea de toamnă la facultate. Elevii vasluieni care nu au luat bacalaureatul în vară și l-au luat acum ori cei care nu s-au înscris din varii motive în vară mai au o șansă acum. Universitățile organizează sesiunea de toamnă pentru locurile rămase neocupate în vară.

De exemplu, la Iași, acolo unde merg cei mai mulți vasluieni, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), la cea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, respectiv la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, înscrierile au început ieri și se termină mâine.
Cele mai multe locuri disponibile pentru cei ce vor să urmeze o facultate sunt la UAIC, la Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor – unde sunt 450 de locuri libere la taxă, Filosofie și Științe Social Politice unde au rămas 21 de locuri la buget și 215 taxă și Litere cu 45 la buget și 41 la taxă. De asemenea, la Psihologie și Științe ale Educației sunt libere 75 locuri la taxă, la Teologie Ortodoxă sunt 14 la buget și 45 la taxă, respectiv la Chimie 35 la buget și 14 la taxă, iar la Biologie sunt libere 33 la buget și 37 la taxă. Pe de altă parte, la facultățile de Matematică, Educație Fizică și Sport și Drept, toate locurile au fost ocupate în sesiunea din vară, pentru această sesiune nemaifiind niciun loc disponibil nici măcar la cu taxă.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri a început admiterea de toamnă la facultate. Elevii vasluieni care nu au luat bacalaureatul în vară și l-au luat acum ori cei care nu s-au înscris din varii motive în vară mai au o șansă acum. Universitățile organizează sesiunea de toamnă pentru locurile rămase neocupate în vară. De exemplu, la Iași, acolo unde merg cei mai mulți vasluieni, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), la cea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, respectiv la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, înscrierile au început ieri și se termină mâine. Cele mai multe locuri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: