Home » Social » Și-a construit rotisor hidraulic din cuva de la mașina de spălat și niște cutii de înghețată

Și-a construit rotisor hidraulic din cuva de la mașina de spălat și niște cutii de înghețată

de Mihaela NICULESCU

Asta după ce și-a dat gata toți cunoscuții cu un lift cu telecomandă pentru beci și o bicicletă electrică ce, în curând, va putea fi alimentată și cu energie solară.

Este vorba de un bârlădean extrem de inventiv care nu se poate relaxa dacă nu inventează ceva. Îl cheamă Florin Dumitrașcu și este un gospodar desăvârșit, pasionat de electronică și automatizări. În decursul a 20 de ani, a inovat și construit tot felul de lucruri. În ultimii cinci ani, însă, a reușit să-și construiască în gospodărie dispozitive care îi fac mai ușoară și mai plăcută viața. Omul este singurul din Moldova care se poate mândri cu un lift pentru beci inventat și construit chiar de el.
Rotisor hidraulic 1„Am foarte mulți prieteni în oraș și în țară. De câte ori vin la mine, îmi spun că n-au mai văzut nicăieri un lift cu care să cobori în beci, la trei metri sub pământ, doar apăsând butonul unei telecomenzi. Mă bucură aprecierile. De fapt, acest proiect l-am realizat acum cinci ani și îmi aduc aminte că, în timpul lucrărilor mi-am rupt piciorul, dar a meritat”, ne-a mărturisit Florin Dumitrașcu.
Inventivul bârlădean și-a uimit cunoscuții și cu o altă inovație – un rotisor hidraulic.
„Atunci când pășesc în curtea mea, cei mai mulți cred că au de-a face cu ceva decorativ. De fapt, este o turbină pe care am realizat-o dintr-o cuvă de mașină de spălat și câteva cutii de înghețată. Apa dintr-un bazin este recirculată și pompată spre turbină. Cu ajutorul acestui mecanism, este pus în funcțiune un rotisor amenajat alături. Este o inovație care are și o latură practică, nu doar estetică. Reușesc astfel să economisesc energie electrică”, a mai spus Florin Dumitrașcu.
Inventivitatea bârlădeanului nu s-a oprit aici. Acum lucrează la ceva nou. Dorește să alimenteze bicicleta sa electrică cu energie verde.
„Mă mândresc cu o bicicletă electrică. Mă ajută să mă deplasez mai repede. În meseria mea de electrician, un astfel de mijloc de transport este cât se poate de util. M-am gândit că n-ar fi rău ca bateria bicicletei să se încarce direct de la soare, în timpul în care o folosesc, dar mai ales atunci când o parchez. Vreau să-i montez două panouri fotovoltaice în spate, care să încarce bateria. Sper ca, în curând, să mă pot deplasa cu o bicicletă electrică îmbunătățită”, a mai adăugat inventivul bârlădean.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MivEpENB1oE&w=420&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gy5HmhVSCMI&w=420&h=315]

de Mihaela NICULESCU Asta după ce și-a dat gata toți cunoscuții cu un lift cu telecomandă pentru beci și o bicicletă electrică ce, în curând, va putea fi alimentată și cu energie solară. Este vorba de un bârlădean extrem de inventiv care nu se poate relaxa dacă nu inventează ceva. Îl cheamă Florin Dumitrașcu și este un gospodar desăvârșit, pasionat de electronică și automatizări. În decursul a 20 de ani, a inovat și construit tot felul de lucruri. În ultimii cinci ani, însă, a reușit să-și construiască în gospodărie dispozitive care îi fac mai ușoară și mai plăcută viața. Omul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile