Home » National » Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală la US Open, câștigând duelul "forță contra forță" cu Sabine Lisicki: "Am luptat pentru fiecare minge, e plăcut să fiu în sferturi"

Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile de finală la US Open, câștigând duelul "forță contra forță" cu Sabine Lisicki: "Am luptat pentru fiecare minge, e plăcut să fiu în sferturi"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 6-2, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 24 WTA și cap de serie numărul 24. 
Partida a durat două ore și 38 de minute.
Halep conducea întâlnirile anterioare cu Lisicki, cu 3-1, după ce s-a impus în ultimele trei partide directe, dar niciuna dintre acestea nu a avut dramatismul și risipa de energie precum cea de la această ediție a Grand Slam-ului american. Lisicki a „bombardat” din start, obligându-și adversara să răspundă cu aceeași monedă. Ele au dat în minge cu sete, au alergat cât pentru două partide, au reușit puncte memorabile, dar au comis în același timp un număr impresionant de greșeli neforțate, 110 în total, 77 Lisicki și 33 Halep.
Din fericire pentru Halep, serviciul de record mondial al adversarei sale, 210,8 km/h, nu a produs decât doi ași luni, pe a doua arenă a complexului federației americane de tenis de la Flushing Meadows, plină ochi de Ziua Muncii din SUA. De asemenea, jocul avântat, cu prea multă încredere și prea pe „muchie”, a costat-o pe germană.
De cealaltă parte, Halep a răspuns cu defensiva și cu precizia loviturilor, iar mobilitatea ei și pregătirea fizică mai bune au făcut din nou diferența, în ciuda faptului că ambele sportive au acuzat probleme musculare.
„Bum-bum” Lisicki (1,78 înălțime și 26 de ani în curând) a fost cu un pas înainte la începutul meciului, forțând-o pe Halep, care a fost din nou foarte nervoasă, să tot caute revenirea. A fost 2-0 pe germană, cu break în ghemul al doilea, apoi 2-2. Lisicki s-a desprins la 4-2, Halep a egalat. La acest scor, românca a rupt simetria și a făcut un break, ridicând scorul la 5-4. Ea a servit pentru set, dar a ratat o minge de 6-4, astfel că s-a ajuns în tie-break. După numeroase mini-break-uri, românca a avut din nou posibilitatea de a închide setul, de data aceasta pe serviciul adversarei, la 6-5. Lisicki a câștigat însă trei mingi la rând și a fost ea cea care a pus setul pe tabelă, după 63 de minute de joc.
După ce a acuzat primele dureri la coapsa stângă și la șold la scorul de 4-4, Simona Halep a cerut, în pauza dintre seturi, intervenția fizioterapeutului. Cu coapsa stângă bandajată, Halep a intrat cam într-un picior în setul al doilea, care a avut o desfășurare oarecum similară cu cel secund din finala de la Toronto. Halep a lăsat impresia că abia se mai poate mișca, dar în același timp reușea lovituri de efect.
La fel ca Belinda Bencic, Lisicki a părut descumpănită de evoluția adversarei, care suferea la fiecare minge. Jucătoarea din Constanța și-a pierdut serviciul în debutul setului, dar a revenit imediat cu rebreak. De altfel, nicio jucătoare nu și-a fructificat serviciul până la 2-2, apoi Halep a oprit cadența break-rebreak. O nouă serie de servicii pierdute a revenit odată ce Halep s-a distanțat la 4-2, după un nou break, dar Lisicki s-a apropiat la 3-4. Încă o dată Halep și-a făcut serviciul, apoi Lisicki a făcut același lucru, în premieră în setul al doilea. Halep a servit pentru set, dar nu a ajuns nici măcar la o minge de a egala, astfel că scorul a devenit egal, 5-5. Pe fondul greșelilor tot mai frecvente ale lui Lisicki, Halep a câștigat două ghemuri la rând și a egalat la seturi, după alte 53 de minte de joc.
A urmat o pauză de zece minute, stabilită de organizatori între setul al doilea și al treilea, din cauza căldurii excesive de la New York. Halep a ieșit mai odihnită de la vestiare și contrar a ceea ce s-a întâmplat până atunci, decisivul a început fără break-uri până la 2-2.
În ghemul al patrulea, Lisicki s-a întins pea mult la o minge și s-a accidentat serios la piciorul stâng. Din acel moment, ea a încercat să scurteze punctele, lovind decisiv aproape fiecare minge. Destul de eficientă la început, tactica nu a mai funcționat pe măsură ce timpul a trecut, astfel că jucătoarea română, simțind slăbiciunea rivalei, a „lovit-o” cu patru ghemuri câștigate la rând, punând capăt decisivului, cu 6-2, în 42 de minute.
Astfel, după ce a arătat din nou o inepuzabilă putere de luptă, Simona Halep a reușit să treacă de bariera optimilor de finală, atinsă în 2013.
Halep: Am luptat pentru fiecare minge, e plăcut să fiu în sferturi
Jucătoarea de tenis Simona Halep, favorita numărul 2, s-a declarat extrem de fericită pentru accederea în sferturi la US Open, subliniind că a fost nevoită să lupte pentru fiecare minge în partida din optimi cu Sabine Lisicki.
„Am avut de muncit serios, a jucat incredibil, a fost un meci de mare luptă, am luat pentru fiecare minge, dar e plăcut să fiu în sferturi. La un moment dat am fost puțin îngrijorată din cauza accidentării de la coapsă, dar știam că nu trebuia să renunț. M-a durut, dar am știut că trebuie să rămân concentrată. Mă simt destul de încrezătorae pentru a câștiga meciuri importante. Nu e ușor să joci pe această căldură, dar e bine că am câștigat”, a declarat Halep, la Eurosport.
Următoarea adversară a Simonei Halep va fi un fost numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, 20 WTA acum, aflată pe o pantă ascendentă după ce coborât dincolo de Top 40 WTA din cauza unei accidentări la picior ce a ținut-o departe de teren cinci luni, în 2014.
Fosta numărul 1 mondial este antrenată acum de belgianul Wim Fissette, care a pregătit-o pe Halep în 2014. Azarenka a câștigat ambele partide disputate până cu jucătoarea română, în 2012, în optimile de finală ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, și în aceeași fază la Linz, scor 6-1, 6-1.
Calificarea în sferturile de finală este recompensată la US Open cu un premiu de 410.975 de dolari și cu 430 de puncte WTA.
Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul al treilea la Grand Slam-ul american. Ea a obținut, în 2013, cea mai bună performanță la US Open, calificarea în optimile de finală. În acest an, ea a mai atins faza sferturilor de finală doar la Australian Open.
Cea mai bună performanță din cariera Simonei Halep la un turneu de Grand Slam este finala de la Roland Garros, din 2014, pierdută în fața Mariei Șarapova.
Tot luni, Simona Halep ar trebui să joace partida de dublu mixt, alături de Horia Tecău, din sferturile de finală ale probei. Adversarii lor sunt Martina Hingis (Elveția) și Leander Paes (India).
DESFĂȘURAREA LIVE TEXT:
Halep CÂȘTIGĂ cu 6-2 în decisiv și e în sferturi la US Open!
Halep se distanțează în setul decisiv
Halep egalează la seturi! Lisicki îi face trei cadouri la rând româncei, care merge în decisiv!
Halep revine în setul 2 și conduce cu 4-2
Setul doi începe tot cu Lisicki în forță. Halep a cerut intervenția medicului la pauza dintre seturi
Tie-break câștigat de Lisicki cu 8-6
Game, Halep, și avem tie-break
Game, Lisicki. 6-5 pentru nemțoaică în primul set. Românca e obligată să își facă serviciul pentru a rămâne în set
Halep nu reușește să închidă! Loviturile puternice ale nemțoaicei o surprind pe Halep, iar românca își pierde serviciul
Break, Halep! Românca servește pentru set. Nemțoaica greșește un forehand la punctul de break al româncei. Lisicki nu arată decât că știe să dea tare în orice minge
Halep egalează la 4
Un nou re-break pentru Halep, care va servi pentru a o egala pe Lisicki
Break, Lisicki. Jucătoarea din Germania conduce cu 4-2 în primul set
Câte un game pentru fiecare dintre adversare. 3-2 pentru Lisicki acum
Halep face și ea break-ul. 2-1 pentru Lisicki
Halep face trei duble greșeli în primul game pe serviciul ei și Lisicki obține break-ul
Game pentru Lisicki la serviciu.
UPDATE Meciul a început! Servește Lisicki
Meciul dintre Halep și Lisicki va fi al doilea de pe terenul Louis Armstrong, după o partidă de dublu.
Sabine Lisicki, 26 de ani, fostă numărul 12 mondial în 2012, și Simona Halep, 23 de ani, s-au întâlnit de patru ori până în pezent, sportiva română câștigând ultimele trei întâlniri: 6-2, 3-6, 7-5, în turul întâi al turneului de la Miami din 2013, 5-7, 6-3, 6-2, în optimile turneului de la Madrid din 2014 și 6-4, 6-0, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, tot anul trecut. Lisicki s-a impus 2011, în turul I al truneului de la Stanford, cu 6-1, 6-2.
Sursa; mediafax.ro

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 6-2, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 24 WTA și cap de serie numărul 24.  Partida a durat două ore și 38 de minute. Halep conducea întâlnirile anterioare cu Lisicki, cu 3-1, după ce s-a impus în ultimele trei partide directe, dar niciuna dintre acestea nu a avut dramatismul și risipa de energie precum cea de la această ediție a Grand Slam-ului american. Lisicki…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile