Home » Justitie » Ancheta în cazul degetului din punga de carne Safir, aproape de final!

Ancheta în cazul degetului din punga de carne Safir, aproape de final!

de Răzvan CĂLIN

Poliția Bârlad așteaptă zilele acestea sosirea rezultatelor testelor genetice solicitate, care vor elucida definitiv acest caz controversat.

Unul dintre cele mai controversate cazuri cu care s-au confruntat în ultimii ani polițiștii bârlădeni este pe punctul de a fi elucidat. Vorbim despre bucata de deget uman găsită de o familie de asistați social din Bârlad în urmă cu mai bine de o lună într-o pungă de carne tocată. În momentul singurul lucru care îi ține în șah pe anchetatori este rezultatul expertizelor genetice comandate la Institutul de Medicină Legală Iași. Se pare că în câteva zile, anchetatorii vor primi rezultatele acestor teste.
„Se așteaptă sosirea rezultatelor la aceste expertize genetice. În funcție de ceea ce vor arăta aceste teste, se vor lua măsurile legale prevăzute pentru un astfel de caz”, ne-a declarat agent șef adjunct Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.
Anchetatorii au solicitat efectuarea acestor expertize genetice (care includ și testul ADN) tocmai pentru că urmăresc o altă pistă față de cea pe care plecaseră inițial. Cum varianta ca falanga umană să fi ajuns în mod accidental în punga de carne tocată în timpul procesului tehnologic de la SC Safir SRL a fost exclusă în cele din urmă, anchetatorii și-au îndreptat atenția către o altă pistă. În urma unor cercetări încrucișate, polițiștii au descoperit că la Compartimerntul Primire Urgențe din cadrul Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a fost înregistrat cazul unei femei care în urma unui accident casnic și-a pierdut falangele de la două degete.
Gospodina susține că cele două bucăți de deget le-ar fi aruncat soțul ei la gunoi cu tot cu carnea pe care tocmai o tocase. Anchetatorii bănuiesc că în acest fel bucata de deget cu pricina ar fi fost descoperită de unul dintre membrii familiei de asistați social care au declanșat acest scandal, susținând că au găsit falanga într-o pungă de carne tocată de pasăre produsă de SC Safir SRL Vaslui. Este posibil ca aceștia să fi găsit falanga umană și să le fi încolțit în minte acest scenariu cu speranța că se vor alege cu cine știe ce despăgubiri. Oricum, toate aceste semne de întrebare vor căpăta un răspuns din momentul în care vor sosi rezultatele testelor genetice.

de Răzvan CĂLIN Poliția Bârlad așteaptă zilele acestea sosirea rezultatelor testelor genetice solicitate, care vor elucida definitiv acest caz controversat. Unul dintre cele mai controversate cazuri cu care s-au confruntat în ultimii ani polițiștii bârlădeni este pe punctul de a fi elucidat. Vorbim despre bucata de deget uman găsită de o familie de asistați social din Bârlad în urmă cu mai bine de o lună într-o pungă de carne tocată. În momentul singurul lucru care îi ține în șah pe anchetatori este rezultatul expertizelor genetice comandate la Institutul de Medicină Legală Iași. Se pare că în câteva zile, anchetatorii vor…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...