Home » Justitie » Avem și noi imigranții noștri!

Avem și noi imigranții noștri!

de Marian MOCANU

Polițiștii vasluieni au identificat un cetățean turc, însurat cu o vasluiancă, a cărui viză de ședere expirase. În cazul în care acesta nu-și va reînoi actele, el riscă expulzarea. Lucrătorii Biroului pentru Imigrări Vaslui vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor și cer sprijinul cetățenilor pentru a depista astfel de cazuri.

Poate și din cauza problemelor pe care, în această perioadă, Europa le are cu valul de imigranți care încearcă să primească azil în special în țările occidentale, Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vaslui au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor.

În cadrul unei astfel de acțiuni, desfășurată în data de 7 septembrie, a fost depistată cu ședere ilegală o astfel de persoană. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 30 ani, din Turcia, însurat cu o vasluiancă. Acesta, la expirarea dreptului de ședere, nu a mai întreprins niciun demers legal pentru prelungirea acestuia și nici nu a părăsit teritoriul României. Polițiștii au îndrumat persoana să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări Vaslui, cu documentele necesare reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregire a familiei. Totodată, cetățeanul turc a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.200 lei.

Astfel de acțiuni de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor, iar lucrătorii Biroului pentru Imigrări contează și pe sprijinul cetățenilor pentru a depista astfel de cazuri.

„Biroul pentru Imigrări Vaslui continuă activitățile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu toate instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, atrăgând atenția cetățenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de ședere pe teritoriul României. Contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniul migrației și vă invităm să ne contactați pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la telefoanele 0235303450 sau 0235303454 sau vizâtând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro”, se arată în comunicatul transmis de Biroul pentru Imigrări Vaslui.

de Marian MOCANU Polițiștii vasluieni au identificat un cetățean turc, însurat cu o vasluiancă, a cărui viză de ședere expirase. În cazul în care acesta nu-și va reînoi actele, el riscă expulzarea. Lucrătorii Biroului pentru Imigrări Vaslui vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor și cer sprijinul cetățenilor pentru a depista astfel de cazuri. Poate și din cauza problemelor pe care, în această perioadă, Europa le are cu valul de imigranți care încearcă să primească azil în special în țările occidentale, Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vaslui au intensificat acțiunile de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: