Home » Justitie » E-ON România, amendată de CJPC Vaslui!

E-ON România, amendată de CJPC Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

Protecția Consumatorilor Vaslui a sancționat contravențional în repetate rânduri furnizorul de energie electrică, valoarea însumată a amnezilor ridicându-se la sute de milioane de lei vechi. Totuși, cei de la E-ON au refuzat plata amenzilor și le-au contestat în instanță.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vaslui poartă de ceva timp un veritabil război cu E-ON România, singurul furnizor de energie electrică din județul nostru. Nu vorbim despre vreun soi de răfuială subiectivă și personală, ci despre un demers legal făcut de o instituție a statului român în baza unor sesizări venite din partea populației. Căci totul pornește de la starea generală de nemulțumire care domnește în rândul cetățenilor din județ, dar mai ales cei din Bârlad, care sunt extrem de iritați din cauza serviciilor oferite de acest furnizor de energie electrică.

Desele întreruperi ale alimentării cu energie electrică au devenit o realitate atât de cotidiană, încât uneori ai senzația că penele de curent sunt principalul „serviciu” furnizat de E-ON România.

„Când ți-e lumea mai dragă, te trezești că se ia curentul. Și nu o singură dată, așa pe an, ci de câteva ori pe săptămână. Au fost și zile în care a picat curentul de două-trei ori în decurs de 24 de ore. Din cauza asta am avut de suferit. Odată am pierdut o întreagă bază de date pe care o aveam pe computer, altă dată mi s-a stricat mașina de spălat și tot așa. M-am săturat de această situație care trenează de mult timp, fără care cei de la E-ON să facă ceva cu adevărat pentru a remedia problemele odată pentru totdeauna. Nu mai vreau să fiu afectat de aceste pene de curent, atât timp cât eu sunt un consumator corect, care își plătește cu regularitate facturile de energie electrică”, ne-a declarat bârlădeanul Costel Toma, unul dintre cei care au avut curajul să se ia la trântă cu cei de la E-ON România și care a depus plângeri împotriva companiei la CJPC Vaslui și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Opt plângeri pe lună împotriva E-ON!

Iar ca el se pare că au procedat și alți cetățeni din întreg județul, nu numai din Bârlad. Potrivit evidențelor CJPC Vaslui, lunar se înregistrează cel puțin opt plângeri împotriva E-ON România, venite din partea unor oameni cărora, la fel ca și bârlădeanului Toma, le-a ajuns cuțitul la os. Iar spectrul problemelor sesizate de cetățeni este mult mai larg decât ar părea la prima vedere.

Constantin Vasilache

Constantin Vasilache

„Noi înregistrăm în jur de opt plângeri de acest gen pe lună împotriva acestui prestator de servicii. Iar plângerile sunt axate pe rei paliere principale: debranșări ilegale, calculul eronat al facturilor și penele de curent. S-au semnalat debranșări ilegale făcute de echipele firmei respective împotriva unor cetățeni. Apoi, în privința penelor de curent, acestea sunt din ce în ce mai dese în ultimul timp și mai ales pe zona Bârladului. Ei ne-au trimis dreo două răspunsuri în care ne oferă niște explicații pur tehnice”, ne-a declarat Constantin Vasilache, comisar șef adjunct al CJPC Vaslui.

Un răspuns la fel de alambicat a primit din partea E-ON și bârlădeanul Toma, care însă s-a declarat oarecum satisfăcut că măcar cei de la CJPC Vaslui și-au făcut datoria: „Interesul meu nu este ca E-ON să fie amendată, ci să se facă dreptate și să îi oblige cineva să-și facă ordine în curte dacă ei nu înțeleg să o facă singuri. Și cei de la E-ON să înțeleagă că în țara sunt legi care trebuie respectate și de ei!”.

Cert este că multe dintre aceste sesizări făcute de oameni s-au dovedit a avea un fundament real și, în consecință, CJPC Vaslui a dispus sancționarea contravențională a E-ON România. Și nu vorbim de o singură amendă, ci de mai multe care au fost aplicate numai în ultimul an. Toate acestea însumează (deși nu ni s-a furnizat o cifră exactă) câteva sute de milioane de lei vechi. Oricum, până în prezent E-ON România nu a plătit nici un leu din aceste amenzi pentru că a atacat în instanță fiecare măsură de acest gen luată de CJPC Vaslui. Din fericire, până acum, instanțele de judecată au menținut măsurile dispuse de CJPC Vaslui, dar procesele încă sunt în derulare. Până la urmă, cei de la E-ON tot vor trebui să plătească.

About Razvan Calin

3 comments

  1. din cate am auzit la Barlad sunt foarte putini specialisti, in mare parte cei ce au fost angajati au fot adusi pe alte criterii, inclusiv seful de centru al echipelor din teren este absolut strain de sistemul energetic, nu cunoaste absolut nimic, electricianul nu are cui sa ceara un sfat sa o sugestie deoarece nu are la cine, acesta cand este intrebat face ochiii mari si trece la alta discutie, Atunci ne intrebam ,, cum dreak sa mearga treaba cand nu ai cu cine face treaba,,,,,,,,, oamenii de acolo zic ca a fost adus pe criterii politice

  2. daca nu puteti schimba furnizorul de energie, schimbati-va macar firma care face verificarile instalatiilor de gaze (la 2 ani). este foarte simplu, se poate face cu orice alta firma ROMANEASCA. astfel milioanele de bani luati de la noi, vor intra la firmele romanesti, nu la EON.

%d blogeri au apreciat: