Home » Social » Se conturează Festivalul Viei și Vinului Vaslui

Se conturează Festivalul Viei și Vinului Vaslui

de Marian MOCANU

În prima decadă a lunii noiembrie, va fi organizat Festivalul Viei și Vinului, în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui și a Consiliului Județean.

Evenimentul va avea loc în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui, iar în piața civică vor fi organizate standuri unde doritorii vor putea degista și cumpăra cele mai alese vicnuri vasluiene și nu numai. Deja, peste 12 producători renumiți din județul Vaslui și-au confirmat prezența la festival, alții urmând să dea răspunsul în perioada următoare. Vor fi prezenți și producători de sucuri naturale sau alte produse.

„Suntem în fața unui nou început, dar ne-am propus anul acesta să adunăm 30 de producători de vin, atât autohtoni, din județul Vaslui sau din țară, cât și reprezentanți ai firmelor străine care livrează pe piața românească. Trebuie să demonstrăm că, pe harta viticolă a României, suntem unul dintre cele mai importante județe. Avem producători în comune cu tradiție în viticultură, la Vutcani, Bunești Averești, Huși, Puiești sau Perieni, acest festival le este destinat în primul rând lor, pentru a se putea face cunoscuți pe piața românească și, de ce nu, internațională. Soiurile de vinuri produse aici, Busuioaca de Bohotin, Zgihara de Huși, Feteasca regală, Feteasca albă, Aligote, Sauvignon blanc, Riesling italian, Merlot, sunt recunoscute printre cunoscători, iar producătorii vasluieni penetrează din ce în ce mai mult piața de profil”, a declarat pentru Estnews președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

de Marian MOCANU În prima decadă a lunii noiembrie, va fi organizat Festivalul Viei și Vinului, în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui și a Consiliului Județean. Evenimentul va avea loc în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui, iar în piața civică vor fi organizate standuri unde doritorii vor putea degista și cumpăra cele mai alese vicnuri vasluiene și nu numai. Deja, peste 12 producători renumiți din județul Vaslui și-au confirmat prezența la festival, alții urmând să dea răspunsul în perioada următoare. Vor fi prezenți și producători de sucuri naturale sau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile