Home » Social » Incendii provocate de neatenția gospodarilor

Incendii provocate de neatenția gospodarilor

de Marian MOCANU

Două incendii, având drept cauză neatenția la folosirea focului în gospodării, au afectat două locuințe din Gârceni, respectiv Pușcași. În primul caz, focul a pornit de la o lumânare aprinsă folosită în podul casei, iar în al doilea, de la focul unui aragaz lăsat nesupravegheat, care a aprins mai multe cârpe de bucătărie din apropiere.

În cursul dimineții de vineri, 25 septembrie, la ora 07.55, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” al județului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case din localitatea Dumbrăveni, comuna Gârceni. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului, precum și în interiorul unei camere. Din câte se pare, incendiul a izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată în podul casei de către proprietar. Ulterior, până să fie observat și să intervină pompierii, focul s-a extind și la camera de locuit de dedesupt. Flăcările au distrus o parte din acoperișul casei, și a afectat una din încăperile locuinței, aflate sub locul unde a izbucnit incendiul ferestre și o ușă. Din fericire, nu au existat victime.

Câteva ore mai târziu, pompierii vasluieni au fost solicitați din nou să intervină la un incendiu ce amenința să mistuiască o locuință din comuna Pușcași. La sosirea la fața locului, incendiul se manifesta în fază incipientă, în interiorul bucătăriei, cu risc de propagare la întreaga locuință formată din bucătărie și două camere. Din câte se pare, incendiul a izbucnit de la aragaz lăsat nesupravegheat, din cauza curenților de aer flăcările aprinzând cârpele de bucătărie din apropiere și ulterior mobilierul din bucătărie. Proprietara casei, în vârstă de circa 36 de ani, care a încercat inițial să stingă singură flăcările a suferit un atac de panică și o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon. Femeia a fost transportată cu ambulanța SMURD la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Doar intervenția promptă a pompierilor și a lucrătorilor Serviciului Voluntar pentru situații de Urgență din comuna Pușcași a făcut ca incendiul să nu se propage la întreaga locuință.

de Marian MOCANU Două incendii, având drept cauză neatenția la folosirea focului în gospodării, au afectat două locuințe din Gârceni, respectiv Pușcași. În primul caz, focul a pornit de la o lumânare aprinsă folosită în podul casei, iar în al doilea, de la focul unui aragaz lăsat nesupravegheat, care a aprins mai multe cârpe de bucătărie din apropiere. În cursul dimineții de vineri, 25 septembrie, la ora 07.55, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” al județului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case din localitatea Dumbrăveni, comuna Gârceni. În momentul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: