Home » Social » Se ieftinește gunoiul la Vaslui?

Se ieftinește gunoiul la Vaslui?

de Marian MOCANU

Consilierii locali vasluieni vor vota astăzi noile tarife pe care vasluienii le vor plăti pentru serviciile prestate de Goscom SA Vaslui. 

Societatea de salubritate Goscom SA Vaslui a cerut Consiliului Local Vaslui aprobarea prețurilor și tarifelor practicate de societate, cerere care în mod sigur va suscita discuții în ședința de Consiliu Local a municipiului Vaslui, programată pentru astăzi, 30 septembrie. Este vorba atât de aprobarea modificărilor prețurilor și tarifelor pentru serviciile prestate populației și agenților economici, dar și pentru lucrările și serviciile practicate în beneficiul municipalității, stabilirea prețurilor pentru unele utilaje noi achiziționate, precum și pentru o serie de lucrări, mașini și utilaje subcontractate de la terți. Conform memoriului tehnic prezentat de conducerea Goscom, reactualizarea prețurilor și tarifelor este necesară pentru a se asigura corelarea nivelului tarifelor stabilite anterior cu evoluția creșterii salariului minim brut garantat în plată cu 150 lei, de la 900 lei/lunar anul trecut la 1050 lei/lunar, începând cu data de 1 iulie, ca urmare a influenței în costuri a cheltuielilor cu munca vie. În plus, trebuie stabilite tarifele de închiriere a utilajelor noi achiziționate în ultima perioadă, precum și cele pentru lucrările, mașinile și utilajele subcontractate în caz de nevoie de la terți în vederea executării de lucrări în folosul municipiului Vaslui.

Trebuie spus că, datorită achiziționării de noi utilaje de salubritate, nu doar că serviciile s-au îmbunătățit, dar au scăzut și cheltuielile. De aceea, conform propunerii Goscom SA, tarifele și prețurile serviciilor de salubritate prestate către populație ar trebui să scadă la 8,30 lei față de 8,50 lei/persoană/lună cât este în prezent, respectiv cu 2,35%. În același timp, tarifele altor servicii prestate la cerere către populație vor crește foarte puțin. De exemplu, în cazul transportării deșeurilor inerte, cum ar fi molozul rezultat la reabilitarea locuințelor, creșterea ar urma să fie de doar 3,82% față de tarifele practicate anul trecut. Rămâne doar ca și consilierii locali să fie de acord cu aceste modificări de prețuri sau tarife.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: