Home » Justitie » Hoți de lemne, prinși de polițiști

Hoți de lemne, prinși de polițiști

de Marian MOCANU
În doar o săptămână, polițiștii vasluieni de ordine publică au constatat nu mai puțin de 76 de încălcări ale legii în ceea ce privește delictele silvice, amenzile date însumând 23.890 lei. Mai persoane au fost prinse în timp ce transportau material lemnos fără a avea acte de proveniență, în multe dintre cazuri fiind vorba de lemn furat din pădurile atât particulare, cât și ale statului.
Odată cu apropierea iernii, drumurile județului sunt împânzite de căruțe sau mașini pline cu lemne, în unele cazuri acestea neavând documente justificative. De aceea, săptămâna trecută, polițiștii de ordine publică vasluieni au efectuat 35 de controale în fondul forestier, în piețe și târguri, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În multe dintre cazuri a fost vorba de verificare a vehiculelor care transportau material lemnos și a documentelor justificative de proveniență a materialului lemnos.
Polițiștii au constatat 76 de contravenții pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.890 de lei. Nu mai puțin de 14 cazuri au fost cele a unor persoane care au confundat pădurea altora cu ograda proprie, furând copaci inclusiv din pădurile statului. Este cazul a patru bărbați prinși pe raza comunei Codăești și care au tăiat în mod ilegal 20 arbori de esență salcâm din plantația aparținând A.N.I.F. Pe raza comunei Zăpodeni, polițiștii au depistat un tânăr, în vârstă de 29 ani, din comuna Dănești, care transporta cu o căruță cherestea fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Tânărul s-a ales cu o amendă, dar și cu lemnele confiscate. Alte două persoane au fost identificate pe raza comunei Gherghești în timp ce transportau lemn de foc, fără a deține documente de proveniență și transport pentru materialul lemnos. Polițiști din cadrul Poliției orașului Murgeni au depistat în flagrant două persoane care furau material lemnos din pădurea aflată pe raza localității Cârja, suburbie a orașului Murgeni. Materialul lemnos și vehiculul cu tracțiune animală folosit pentru transport au fost ridicate și lăsate în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Epureni.
de Marian MOCANU În doar o săptămână, polițiștii vasluieni de ordine publică au constatat nu mai puțin de 76 de încălcări ale legii în ceea ce privește delictele silvice, amenzile date însumând 23.890 lei. Mai persoane au fost prinse în timp ce transportau material lemnos fără a avea acte de proveniență, în multe dintre cazuri fiind vorba de lemn furat din pădurile atât particulare, cât și ale statului. Odată cu apropierea iernii, drumurile județului sunt împânzite de căruțe sau mașini pline cu lemne, în unele cazuri acestea neavând documente justificative. De aceea, săptămâna trecută, polițiștii de ordine publică vasluieni au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: