Home » Justitie » Hoț cu tupeu: recidivist, se vrea eliberat din arestul preventiv

Hoț cu tupeu: recidivist, se vrea eliberat din arestul preventiv

de Marian Mocanu

Prins în flagrant de polițiști în timp ce fura dintr-un magazin și ulterior arestat preventiv, Gheorghe Istrate s-ar vrea totuși liber, poate pentru a-și duce la bun sfârșit „aprovizionarea” pentru iarnă. El a contestat însă în zadar măsura arestării preventive luată de magistrații Judecătoriei Vaslui. Istrate este recidivist, având mai multe condamnări pentru furt calificat, iar în timpul cât a fost închis, a „învățat” avocatură, contestând orice decizie a judecătorilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, Gheorghe Istrate a fost surprins de polițiști în miez de noapte în timp ce cotrobăia printr-un magazin din Tanacu. Luat la întrebări, acesta a recunoscut că tot el este autorul unui alt furt, produs în aceeași noapte, la un alt spațiu comercial din sat. Prima dată, hoțul apucase să fure doar câteva pachete de țigări și banii din casă. El a fugit întrucât se declanșase alarma magazinului. Din lăcomie, s-a hotărât să mai încerce odată, la alt magazin, cu toate că văzuse că polițiștii, alarmați de primul furt, patrulau pe ulițele satului. Așa că a forțat ușa unui alt magazin și a început să fure tot ce-i cădea la mână, fiind surprins de polițiști.

Individul, care la 40 de ani mai are deja două condamnări tot pentru furturi, atât din magazine cât și din locuințele vecinilor, a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă pentru care riscă între 2 și 7 ani de închisoare. Istrate fusese eliberat din închisoare cu mai puțin de un an în urmă, după ce ispășise o altă pedeapsă de trei ani de închisoare comisă, pentru că furase, atât de la un bar din sat, cât și de la o vecină, vin și țuică. Anterior, Gheorghe Istrate mai avusese și alte condamnări, de fiecare dată tot pentru furt produse în timp ce era în perioada de încercare, fapte care i-au adus un spor de pedeapsă. Pentru că deja avea experiență, închisoarea fiind o adevărată școală de drept pentru deținuți, hoțul din Tanacu a contestat, la Tribunalul Vaslui, măsura arestării preventive decisă de magistrații Judecătoriei Vaslui. Judecătorii au respins contestația.

de Marian Mocanu Prins în flagrant de polițiști în timp ce fura dintr-un magazin și ulterior arestat preventiv, Gheorghe Istrate s-ar vrea totuși liber, poate pentru a-și duce la bun sfârșit „aprovizionarea” pentru iarnă. El a contestat însă în zadar măsura arestării preventive luată de magistrații Judecătoriei Vaslui. Istrate este recidivist, având mai multe condamnări pentru furt calificat, iar în timpul cât a fost închis, a „învățat” avocatură, contestând orice decizie a judecătorilor. La sfârșitul săptămânii trecute, Gheorghe Istrate a fost surprins de polițiști în miez de noapte în timp ce cotrobăia printr-un magazin din Tanacu. Luat la întrebări, acesta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor