Home » Social » Încasări mai mari la bugetul de stat
Directia Finantelor Publice (constructie)

Încasări mai mari la bugetul de stat

de Marian Mocanu

Încasările la bugetul de stat la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui sunt, în luna octombrie, cu 10,9% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

sava_neluConform unei situații a Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui, în luna octombrie a acestui an, totalul veniturilor bugetare realizate de această instituție a fost în sumă de 70 milioane lei, cu 10,9% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare creștere, de 12,6%, a fost la încasările la bugetul de stat, veniturile realizate la acest capitol fiind de 33,4 milioane lei. Din această sumă, 13,6 milioane lei o reprezintă încasările din impozitul pe venit, circa 8,7 milioane lei încasările din TVA și impozit pe profit – 8,5 milioane lei. La bugetul asigurărilor sociale de stat, încasările sunt în scădere cu 8,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nelu Sava, directorul instituției, spune ca de vina este volumul scăzut al vărsămintelor la pilonul II de pensii, precum și de reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuției datorate de angajator.

La bugetul fondului național unic de asigurări de sănătate s-au încasat 11,3 milioane lei, în creștere cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Și încasările la bugetul asigurărilor pentru șomaj au fost mai mari ca în luna octombrie a anului trecut, respectiv cu 11,3%.

În cursul lunii octombrie, Activitatea de Inspecție Fiscală a efectuat verificări la un număr de 53 contribuabili, stabilind sume suplimentare de plată la bugetul statului de 9,6 milioane lei. În urma controalelor, au fost stabilite diferențe și accesorii de plată pentru TVA – 4,9 milioane lei, impozit pe profit – 4,2 milioane lei și impozit dividende – 0,5 milioane lei. Au fost aplicate amenzi contravenționale în sumă de 17 mii lei. 

de Marian Mocanu Încasările la bugetul de stat la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui sunt, în luna octombrie, cu 10,9% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Conform unei situații a Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui, în luna octombrie a acestui an, totalul veniturilor bugetare realizate de această instituție a fost în sumă de 70 milioane lei, cu 10,9% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare creștere, de 12,6%, a fost la încasările la bugetul de stat, veniturile realizate la acest capitol fiind de 33,4 milioane lei. Din această sumă, 13,6…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: