Home » Administratie » Apartamente de lux pentru medicii de la Spitalul de Urgență Vaslui!

Apartamente de lux pentru medicii de la Spitalul de Urgență Vaslui!

de Marian Mocanu

În jumătate de an, Consiliul Județean Vaslui a reușit achiziționarea a trei apartamente cu destinația de locuințe de serviciu pentru medicii Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Prețurile de cumpărare, de peste 190.000 lei/bucata, sunt comparative cu cele de dinainte de izbucnirea crizei economice din 2010 și mai mari decât cele aflate pe piață! La viitoarea ședință a Consiliului Județean, consilierii sunt chemați să aprobe includerea acestor apartamente în domeniul public a județului și darea lor în administrare unității sanitare în care, se speră, vor profesa medicii chiriași.

În luna iulie, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru achiziționarea a cinci apartamente. Aceste case vor avea destinația de locuințe de serviciu pentru medicii care ar urma să profeseze la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Dat fiind nevoia acută de cadre medicale bine pregătite profesional, se spera că, prin asigurarea de locuințe de serviciu confortabile specialiștii vor fi mai atrași să rămână în județ.

Achiziționarea respectivelor apartamente a durat ceva mai mult decât se credea, în condițiile în care ofertele de vânzare abundă în ziare și la agențiile imobiliare. Motivul pentru care achiziționarea apartamentelor a durat mai bine de cinci luni îl reprezintă condițiile impuse la licitație, în special în ceea ce privește starea apartamentelor și dotările respective.

Până acum, s-a reușit achiziționarea a doar trei astfel de apartamente cu destinația de locuințe de serviciu, cu câte trei camere și având, fiecare, suprafața de circa 70 mp. Locuințele respective trebuia să aibă, neapărat, sufragerie, două dormitoare, bucătărie, două băi, balcon, iar încăperile să fie  decomandate.

În municipiul Vaslui sunt prea puține astfel de apartamente, cele mai multe, construite în anii 1970 – 1980, fiind nedecomandate și cu suprafețe utile de circa 50 mp! Unul din apartamentele achiziționate este situat pe strada Ana Ipătescu, altul chiar în centrul orașului, pe strada Nicolae Bălcescu, iar altul pe strada Petru Rareș. Prețurile de achiziție a acestora sunt destul de ridicate, raportându-ne la oferta imobiliară din Vaslui. Cel mai ieftin apartament, cel de pe strada Petru Rareș, a fost cumpărat cu 190.000 lei, iar cel mai scump, cel din centrul orașului, de pe strada N. Bălcescu, a costat nu mai puțin de 204.000 lei.

Conform unui agent imobiliar, prețurile de cumpărare sunt comparative cu cele de dinainte de izbucnirea crizei economice din 2010 și mai mari decât cele aflate pe piață! În aceste condiții, nu este de mirare că toate ofertele de la primele licitații organizate de CJ au fost refuzate ca fiind neconforme. Din câte se pare, în cazul unui alt apartament, tot cu trei camere, este în curs procedura întocmirii actelor de vânzare – cumpărare.

Pe data de 19 noiembrie va avea loc licitația pentru achiziționarea a încă un apartament din primul lot de cinci cu destinația locuințe de serviciu. Deocamdată, pentru cele trei apartamente intrate deja în proprietatea Consiliului Județean, consilierii vor trebui să aprobe, la ședința de joi, 19 noiembrie, trecerea lor din domeniul privat în cel public al statului și darea lor în administrare Spitalului Județean de Urgență Vaslui. La rândul ei, conducerea spitalului va decide căror doctori noi veniți din afara județului li se vor atribui aceste locuințe de serviciu. Jumătate din chiria încasată va reveni proprietarului, Consiliul Județean Vaslui, iar jumătate administratorului, respectiv Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

About Tehno Redactor