Home » Justitie » Adrian Filote, vasluianul care sechestra, droga și viola minore, condamnat la opt ani și opt luni de închisoare

Adrian Filote, vasluianul care sechestra, droga și viola minore, condamnat la opt ani și opt luni de închisoare

de Marian MOCANU
Vasluianul Adrian Filote, acuzat că a exploatat sexual cinci fete minore, dintre care una în vârstă de doar 13 ani, și-a primit pedeapsa. După un proces care a durat mai bine de un an și jumătate, judecătorii tribunalului Vaslui au decis: opt ani și opt luni de închisoare pentru bărbatul în vârstă de 45 de ani acuzat de trafic de minori, lipsire de libertate și viol. Sentința nu este definitivă, putând fi constestată la Curtea de Apel Iași.
În luna aprilie a anului 2014, Adrian Filote, un vasluian în vârstă de 45 de ani, a fost arestat de procurorii DIICOT pentru mai multe infracțiuni de trafic de minori, viol și lipsire de libertate. Proaspăt întors din Grecia, chipurile pentru a-și lua carnet de șofer, Filote a pus repede pe picioare o adevărată rețea de prostituție. Ajutat de Adrian Cărămidaru, un liceean în vârstă de 17 ani, bărbatul a racolat mai multe eleve minore, dintre care o fată în vârstă de doar 13 ani, pe care le plasa la diverși clienți.
Minorele, provenind din familii cu venituri modeste, erau atrase la început cu bani și promisiuni de un trai mai bun. Ulterior, fetele erau drogate, violate de Filote, fotografiate în posturi indecente și apoi amenințate că, dacă nu vor coopera, pozele vor fi făcute publice. Uneori, pentru a le convinge să facă sex cu unii clienți, fetele erau sechestrate în apartamentul proxenetului și bătute. De altfel, la domiciliul bărbatului se desfășurau adevărate orgii sexuale, la care participau, pe lângă diverse persoane din mediul interlop vasluian, și alți doritori de sex cu „prospături”. Printre aceștia se numără chiar și un polițist, agentul Cătălin Florescu, care apela la serviciile proxenetului, contra suma de 70 lei partida de sex.
Procesul proxenetului Filote s-a întins pe mai bine de un an și jumătate, acesta nerecunoscând în nici un moment faptele de care era acuzat. Filote a ținut-o morțiș că, de fapt, fetele erau cele care au apelat la el pentru a face rost de bani. El nu a recunoscut nici celelalte acuzații, de viol și lipsire de libertate, susținând că fetele participau la orgii de bună voie, libere să plece în orice moment. El a încercat să dezmintă declarațiile minorelor, care au povestit cum erau bătute și amenințate că vor fi tunse, iar hainele le erau luate de Filote și ascunse în congelatorul frigiderului.
Complicele proxenetului, Adrian Cărămidaru, acuzat de viol, și-a recunoscut faptele. În consecință, a fost condamnat în 2014 la o pedeapsă neprivativă de libertate, respectiv consemnarea la domiciliu la sfârșit de săptămână, pentru o perioadă de 12 săptămâni.
În cazul lui Filote, magistrații Tribunalului Vaslui nu au mai fost la fel de iertători. Aceștia l-au condamnat pe proxenet la o pedeapsă totală de opt ani și opt luni de închisoare cu executare. În plus, acesta va plăti daune morale pentru două dintre fetele abuzate de el câte 5.000 lei. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Iași. Până la judecarea contestației, Adrian Filote va rămâne în arest preventiv.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: