Home » Justitie » Frații Șaim din Bârlad vor rememora după gratii clipele palpitante când au băgat ilegal în țară zeci de mii de țigări

Frații Șaim din Bârlad vor rememora după gratii clipele palpitante când au băgat ilegal în țară zeci de mii de țigări

de Marian MOCANU
Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins contestațiile celor doi frați, Mihăiță și Costel Șaim, împotriva prelungirii măsurii de arestare preventivă luată împotriva lor de judecătorii bârlădeni. Cei doi, împreună cu Costache Popa, din comuna Banca, sunt acuzați de contrabandă. În august, cu ocazia unor percheziții, polițiștii au descoperit la domiciliile celor trei peste 75.000 de țigarete de diferite mărci, 7.500 de litri de combustibil și 10.500 de produse pirotehnice, toate aduse prin contrabandă din Republica Moldova.
Pe 20 august, polițiștii au făcut nu mai puțin de 16 percheziții în municipiul Bârlad și comuna Banca, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun și produse accizabile. În cadrul operațiunii, coordonate de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au fost descoperite la domiciliile lui Mihăiță (36 de ani) și Costel Șaim (42 de ani), din Bârlad, și a lui Costache Popa (46 de ani), din satul Mitoc, comuna Banca, peste 75.000 de țigarete de diferite mărci, 7.500 de litri de combustibil și 10.500 de produse pirotehnice, toate aduse prin contrabandă din Republica Moldova.
Cei trei au fost arestați preventiv pentru fapte asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Mandatul de arestare preventivă a celor trei a fost prelungit, în data de 13 noiembrie, de judecătorii bârlădeni, pentru alte 30 de zile. Decizia nu a fost pe placul celor trei contrabandiști, care pretind că nu chiar toate produsele găsite la domiciliul lor ar fi făcut obiectul contrabandei, și că pentru o parte dintre ele ei ar fi munci chiar cinstit.
Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis, însă, ca până când vor face numărătoarea țigaretelor obținute cu sudoarea frunții, cei trei să mediteze la faptele lor tot după gratii.
În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă pedepse cuprinse între doi și șapte ani cu executare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: