Home » Justitie » Ucigașii drogați din Negrești rămân după gratii

Ucigașii drogați din Negrești rămân după gratii

de Marian MOCANU

Cei trei tineri din Negrești care, pentru a face rost de bani pentru băutură, au ucis cu sălbăticie o profesoară pensionară din Negrești și au dat foc casei, vor rămâne în arest preventiv, au decis judecătorii Tribunalului Vaslui. În mod sigur, cei trei vor contesta această decizie, așa cum au făcut și cu ocazia arestării. Lucian Ungureanu, Daniel Rusu și Florin Galan sunt acuzați de omor calificat și distrugere și riscă detenția pe viață sau închisoare între 15 și 25 de ani.

Trei tineri din Negrești, cu vârste între 14 și 18 ani, sunt arestați preventiv după ce au ucis cu sânge rece o femeie în vârstă de 93 de ani, vecină cu unul dintre ei. Oribila crimă a șocat întreaga comunitate, doar cei trei, Lucian Ungureanu, Daniel Rusu și Florin Galan, par să nu realizeze ce au făcut. După arestarea lor preventivă, acum o lună, tinerii au avut tupeul să conteste la Curtea de Apel Iași decizia judecătorilor. În mod sigur, vor face același lucru și de această dată, după ce judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit ieri mandatul de arestare preventivă pentru alte 30 de zile.

În ziua fatidică, cei trei chefuiseră și când au rămas fără bani au încercat să procure băutură prin orice mijloace. Inițial, au spart trei magazine, de unde au furat băutură și țigări, iar pe drum au furat și o cameră de supraveghere care, bănuiau ei, i-ar putea înregistra. După ce au terminat iar proviziile, s-au gândit cum să procure altele. Bănuind că polițiștii sunt alertați datorită furturilor anterioare, s-au decis să jefuiască o bătrână, profesoară ieșită la pensie, care era vecină cu unul dintre tineri. Florin Galan mai intrase în apartamentul bătrânei și anterior, pentru a fura mici sume de bani, dar întotdeauna acționa când femeia nu era acasă. De această dată, beți fiind, nu au mai ținut cont de nimic. Și-au pus pe mâini mănuși și saci de gunoi pentru a nu lăsa urme, s-au înarmat cu cuțite și o șurubelniță și au intrat în casă peste victimă. Cu sânge rece, i-au aplicat mai multe lovituri în zona capului, cu atâta putere încât aproape că au zdrobit craniul victimei. După ce au furat ce au găsit de valoare și puținii bani ai pensionarei, au turnat vodcă peste trupul acesteia și i-au dat foc, pentru a-și șterge urmele. S-au întors apoi la locuința lui Galan pentru a continua cheful.

Tragedia a fost descoperită de pompieri, care, încercând să stingă incendiul, au crezut inițial că victima murise intoxicată. Abia ulterior s-a aflat adevărul, iar polițiștii au demarat cercetările care, foarte repede, i-au pus pe urmele ucigașilor. Din câte se pare, cei trei, a căror părinți îi scăpaseră de sub supraveghere, făceau des astfel de chefuri, unde consumau și substanțe halucinogene. Ei sunt acuzați de omor calificat și distrugere. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă între 15 și 25 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață.

de Marian MOCANU Cei trei tineri din Negrești care, pentru a face rost de bani pentru băutură, au ucis cu sălbăticie o profesoară pensionară din Negrești și au dat foc casei, vor rămâne în arest preventiv, au decis judecătorii Tribunalului Vaslui. În mod sigur, cei trei vor contesta această decizie, așa cum au făcut și cu ocazia arestării. Lucian Ungureanu, Daniel Rusu și Florin Galan sunt acuzați de omor calificat și distrugere și riscă detenția pe viață sau închisoare între 15 și 25 de ani. Trei tineri din Negrești, cu vârste între 14 și 18 ani, sunt arestați preventiv după…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: