Home » Social » Ziua Națională, sărbătorită și la CCD Vaslui

Ziua Națională, sărbătorită și la CCD Vaslui

Sub genericul ”1 Decembrie, Ziua Națională a României”, la sediul Casei Corpului Didactic Vaslui a avut loc o amplă manifestare, care a cuprins vernisajul unei expoziții de grafică, în care au expus elevii claselor de artă grafică de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” din Bârlad, o prezentare a Unirii de la 1 Decembrie 1918 dar și a celor de la 1600, realizată sub sceptrul lui Mihai Viteazul și cea de la 1859, desăvârșită sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Prezentarea expoziției, în care sunt peste 20 de lucrări, a aparținut reprezentanților Muzeului Județean Vaslui, prof. dr. Laurențiu Chiriac și muzeograf Marian Antoniu. Expunerea privind Unirea a fost făcută de profesoara de istorie Doina Danu. Partea a doua a evenimentului a aparținut unor artiști de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonați de prof. Elvis Chiperi și prof. Adrian Călin.

Două foarte tinere și talentate soliste de muzică populară precum și trupa ”Open” au interpretat melodii adecvate momentului Unirii, melodii mult apreciate și aplaudate la scenă deschisă de auditoriu. Organizatoare și moderatoare ale momentului festiv au fost profesoarele Daniela Adam și Silvia Rotaru, metodiste la Casa Corpului Didactic Vaslui. (Dorelian David)

Sub genericul ”1 Decembrie, Ziua Națională a României”, la sediul Casei Corpului Didactic Vaslui a avut loc o amplă manifestare, care a cuprins vernisajul unei expoziții de grafică, în care au expus elevii claselor de artă grafică de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” din Bârlad, o prezentare a Unirii de la 1 Decembrie 1918 dar și a celor de la 1600, realizată sub sceptrul lui Mihai Viteazul și cea de la 1859, desăvârșită sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Prezentarea expoziției, în care sunt peste 20 de lucrări, a aparținut reprezentanților Muzeului Județean Vaslui, prof. dr. Laurențiu Chiriac și muzeograf…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: