Home » Justitie » Șpaga la ginecologi, obligatorie!

Șpaga la ginecologi, obligatorie!

de Marian MOCANU
Au început audierile martorilor în dosarul medicilor ginecologi vasluieni acuzați de luare de mită. Primii martori audiați au povestit cum li s-a cerut mită la nașterea copilului lor, și, după ce au plătit, doctorița Andrei a plecat în concediu, fără să se mai intereseze de soarta pacienților. Pentru că și-a schimbat declarația, un alt martor, care a dat mită 150 de lei medicului Tănăsescu, va fi cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă. Nu este singurul, din cei 150 de martori audiați în timpul cercetărilor de către procurori, o parte, care nu au declarat că li s-a cerut în mod expres bani, sunt la rându-le pentru dare de mită. Alți nouă martori vor depune mărturie în fața instanței pe data de 8 decembrie.
Procesul pe fond a celor trei medici ginecologi, Doina Andrei, Simona Botez și Adrian Tănăsescu, acuzați de luare de mită și alte fapte de corupție, a început vineri, 27 noiembrie, prin audierea mai multor martori în dosar. Trebuie menționat că audierea celor peste 150 de martori din cadrul anchetei a fost cerută chiar de apărătorii inculpaților și aprobată de judecătorul de ședință, cu toată opoziția procurorilor DNA. Aceștia au declarat că o parte din acești marotri sunt inculpați în dosare conexe cu acest caz, pentru dare de mită, pentru că, deși existau probe clare, martorii nu ar fi declarat că ar fi dat bani sau produse celor trei medici în schimbul unor servicii medicale.
Audierile de vineri au început cu o surpriză pentru avocații apărării. Una dintre paciente, Mădălina Gavril, a povestit cu lux de amănunte felul în care doctorița Andrei i-a cerut bani pentru operația de cezariană pe care același medic o recomandase. Înainte de operația de cezariană, a cumpărat un buchet mare de flori și împreună cu plicul cu 1.400 lei, le-a oferit doctoriței Andrei. Banii erau destinați, așa cum a zis doamna doctor, pentru anestezist și pentru „mâna a doua” (medicul Tănăsescu, n. red). La doar câteva zile după operație, Doina Andrei a plecat în concediu, fără să o mai intereseze soarta pacientei, care, ulterior, a făcut mai multe complicații medicale. Tânăra a declarat în fața instanței că, după ce a suferit mai multe astfel de complicații, inclusiv semipareză și o depresie, i-a telefonat doctoriței pentru a-i cere banii înapoi, cu atât mai mult cu cât și în prezent face tratament medical de pe urma „prestației” doctoriței Andrei. 
A fost audiată și o asistentă medicală Carmen Ciubotariu, care avea cunoștință despre acest caz, inclusiv de faptul că tânăra Mădălina Gavril ar fi fost internată ulterior nașterii la un spital din Iași datorită complicațiilor post naștere apărute. Asistenta a recunoscut că, printre „obligațiile de serviciu” se număra și efectuarea de cumpărături pentru Doina Andrei, inclusiv de la taraba din piață a soților Gavril, de unde lua marfă „pe datorie” pentru șefa sa.
Au mai fost audiați alți doi martori, soții Ghibireac, de această dată în legătură cu medicul Adrian Tănăsescu. Cei doi au recunoscut că ar fi dat în două rânduri câte 150 de lei doctorilor, dar, chipurile, nu cu titlu de mită sau atenție, ci pentru ca medicul „să le cumpere medicamente”. Ei au mai dat o rață, câteva ouă, o sticlă de vin și una de vișinată, drept mulțumire pentru felul în care femeia a fost tratată. Cele declarate în fața judecătorilor nu au fost deloc la fel cu cele declarate la audierile în fața procurorilor, astfel că aceștia din urmă au anunțat că soții Ghibireac vor fi acuzați de mărturie mincinoasă.
Audierile vor continua pe data de 8 decembrie, când sunt așteptați să depună mărturie alți nouă martori
de Marian MOCANU Au început audierile martorilor în dosarul medicilor ginecologi vasluieni acuzați de luare de mită. Primii martori audiați au povestit cum li s-a cerut mită la nașterea copilului lor, și, după ce au plătit, doctorița Andrei a plecat în concediu, fără să se mai intereseze de soarta pacienților. Pentru că și-a schimbat declarația, un alt martor, care a dat mită 150 de lei medicului Tănăsescu, va fi cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă. Nu este singurul, din cei 150 de martori audiați în timpul cercetărilor de către procurori, o parte, care nu au declarat că li s-a cerut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: