Home » Administratie » Ceasul din turnul Palatului Administrativ Vaslui va reîncepe să bată?

Ceasul din turnul Palatului Administrativ Vaslui va reîncepe să bată?

de Marian MOCANU
ceas palat administrativCeasul din turnul Palatului Administrativ din centrul municipiului Vaslui va fi reparat. Consiliul Județean Vaslui a alocat peste 21.000 lei pentru achiziționarea de echipamente necesare reparării vechiului ceas.
Vechiul ceas din turnul Palatului Administrativ a județului Vaslui nu mai funcționează de ani buni. Periodic, de obicei în preajma alegerilor, mecanismul este supus unor încercări de reparații. De cele mai multe ori „minunea” funcționării ceasului ține doar câteva zile, rar săptămâni. Asta în ciuda faptului că, alături de statuia lui Ștefan cel Mare din Centrul Civic, este simbolul municipiului Vaslui, care apare pe toate fotografiile reprezentative. La ultima ședință de Consiliu Județean, cu ocazia rectificării de buget, s-a luat decizia alocării de fonduri pentru achiziționarea de echipamente în vederea repunerii în funcțiune a ceasului. Este vorba un mecanism central cu două axe, piesă strict necesară pentru ca ceasul să revină la viață, dar și a unui amplificator de 240W și a unei unități muzicale, pentru ca instalația să-și recapete „glasul”. La costul acestor echipamente, 20.900 lei, se va mai adăuga și contravaloarea reparațiilor, plus achiziționarea unor „obiecte de inventar pentru punerea în funcțiune a ceasului din turnul Palatului Administrativ”, probabil scări și schele, așa cum se arată în motivarea proiectului de hotărâre.
Rămâne de văzut dacă, de această dată, reparația „va ține” sau, la fel ca și până acum, limbile ceasului vor rămâne înțepenite aproape de ora 12. Nu de alta, dar poate, la ora exactă, vor cânta cucuvelele care au reapărut prin oraș și care au nevoie de un cuib, iar locașul din turn a ceasului este unul cât se poate de potrivit!
de Marian MOCANU Ceasul din turnul Palatului Administrativ din centrul municipiului Vaslui va fi reparat. Consiliul Județean Vaslui a alocat peste 21.000 lei pentru achiziționarea de echipamente necesare reparării vechiului ceas. Vechiul ceas din turnul Palatului Administrativ a județului Vaslui nu mai funcționează de ani buni. Periodic, de obicei în preajma alegerilor, mecanismul este supus unor încercări de reparații. De cele mai multe ori „minunea” funcționării ceasului ține doar câteva zile, rar săptămâni. Asta în ciuda faptului că, alături de statuia lui Ștefan cel Mare din Centrul Civic, este simbolul municipiului Vaslui, care apare pe toate fotografiile reprezentative. La ultima…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor