Home » Administratie » Importantă rectificare a bugetului județului Vaslui

Importantă rectificare a bugetului județului Vaslui

de Marian MOCANU
Consilierii județeni au fost convocați vineri, 4 decembrie, într-o ședință de îndată pentru a aproba o nouă rectificare a bugetului județului Vaslui. Chiar dacă suma adăugată la buget a fost considerabilă, aproape 6,4 milioane lei, în cea mai mare parte provenită de la guvern și cheltuielile sunt pe măsură, respectiv 7,8 milioane lei. Banii vor merge cu prioritate în două direcții: trei milioane lei pentru asistența socială și alte 4,3 milioane, pentru reabilitarea drumului județean care face legătura între Huși și Arsura. Culmea este că Spitalul Județean de Urgență Vaslui va primi patru sute de milioane lei vechi pentru „toaletarea și igienizarea spațiilor verzi din incinta spitalului”. Și dacă ninge?
În cadrul rectificării aprobate vineri, 4 decembrie, de consilierii județeni, bugetul județului Vaslui pentru acest an a fost mărit cu nu mai puțin de 6,389 milioane lei. Sumele provin de la guvern, respectiv două milioane lei provenind din cota defalcată din impozitul pe venit, acordată de Ministerul Finanțelor și alți aproape 4,3 milioane, de la  Programul Național de Dezvoltare Locală. Ultima sumă are o destinație precisă: reabilitarea drumului județean care face legătura între Huși și Arsura, cu finanțare de la Programul Național de Dezvoltare Locală.
În același timp, cheltuielile au fost suplimentate cu peste 7,8 milioane lei, însă nici un ban nu va ajunge la comunele și orașele din județ. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului va primi peste trei milioane lei pentru achitarea unor bunuri și servicii deja achiziționate. Este vorba de fonduri pentru plata facturilor de utilități ori a altor materiale, 1,3 milioane lei, a reparațiilor curente a sediilor în care lucrătorii DGASPC își desfășoară activitatea – aproape 450.000 lei, sau alte cheltuieli pentru hrana, medicamentelor sau deplasarea asistaților sociali sau a angajaților. În rest, pentru învățământ și sănătate, sumele care au fost alocate la una din cele mai importante rectificări bugetare din acest an sunt extrem de mici, doar 140 mii lei în total. De exemplu, Spitalul Județean de Urgență Vaslui va primi doar 85.000 lei pentru achiziționarea de vase și ustensile de bucătărie, jumătate din sumă fiind alocată pentru toaletarea și igienizarea spațiilor verzi din incinta spitalului. Este interesant de văzut cum se vor cheltui cei 40.000 lei destinați spațiilor verzi dacă zilele viitoare va ninge!
de Marian MOCANU Consilierii județeni au fost convocați vineri, 4 decembrie, într-o ședință de îndată pentru a aproba o nouă rectificare a bugetului județului Vaslui. Chiar dacă suma adăugată la buget a fost considerabilă, aproape 6,4 milioane lei, în cea mai mare parte provenită de la guvern și cheltuielile sunt pe măsură, respectiv 7,8 milioane lei. Banii vor merge cu prioritate în două direcții: trei milioane lei pentru asistența socială și alte 4,3 milioane, pentru reabilitarea drumului județean care face legătura între Huși și Arsura. Culmea este că Spitalul Județean de Urgență Vaslui va primi patru sute de milioane lei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: