Home » Sport » Victorie pentru play-off, cu HC Adrian Petrea Reșița.

Victorie pentru play-off, cu HC Adrian Petrea Reșița.

de George PROCA

HC Vaslui a învins sâmbătă, în Sala Sporturilor, HC Adrian Petrea Reșița, echipa aflată pe locul cinci în Liga Națională de handbal masculin. Echilibrat până la pauză (12-12), meciul a curs apoi în favoarea vasluienilor, care au gestionat mai bine ultimul sfert de oră. După scurgerea celor 60 de minute handbaliștii noștri au învins cu scorul de 28-23.

Moldovenii antrenați de Sandu Iacob au reușit astfel să treacă peste criza de moral cauzată de cele două înfrângeri consecutive cu Dunărea Călărași și Energia Tg. Jiu. Erau obligați să câștige cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru play-off, meciul cu reșițenii fiind penultimul jucat acasă în acest an.

Prima jumătate de oră a fost echilibrată, ambele echipe având momente în care și-au dominat adversarul. Gazdele au condus în două rânduri la patru lungimi, 7-3 în minutul 11 și 11-7 în minutul 24, însă de fiecare dată reșițenii au reușit să echilibreze balanța, pentru ca la pauză tabela să arate 12-12.

Începutul reprizei secunde a fost la fel de echilibrat precum începutul partidei, după 15 minute din partea a doua a meciului, scorul arăta din nou egalitate, 17-17. Aici, echilibrul s-a rupt și asaltul gazdelor a dus scorul la 26-20. Moldovanu și Bujor au păstrat avantajul vasluienilor pe tabelă în ciuda eforturilor reșițenilor, care au trebuit să se recunoască învinși.

Tiberius Moldoveanu, cu 8 goluri marcate și portarul Bogdan Pralea cu nenumărate intervenții salvatoare sunt evidențiații partidei cu HC Reșița.

Au mai marcat: Polcoșer(4). Roșu(4), Soare(4), M. Bujor(2), Hrimiuc(2), Hagiu(1), Anton(1). Din lotul vasluienilor au mai făcut parte portarii Stănescu și Iftene, precum și jucătorii de câmp Pasere, Sandu, Cotinghiu, Barac.

Gura de tun numărul unu a reșițenilor a fost Vaidasigan care a marcat de 8 goluri în poarta vasluienilor. Au mai marcat pentru reșițeni: Pirianu(4), Starchenko(4), Dospinescu(3), Bahan(2), Pîrvan(1), Trifkovic(1). Din lot au mai făcut parte portarii Tevzadze, Sămînță și Drăghici, precum și jucătorii de câmp Ignat, Huta, Popovici, Lela, Rohozneanu.

Meciul a avut parte de tensiune, culminând cu 7 eliminări. Trei în tabăra vasluiană, de două ori M. Bujor și o dată Anton și patru în tabăra reșițeană, de două ori Popovici și câte o eliminare Starchenko și Bahan.

HC Vaslui este la 4 puncte de prima poziție care duce în play-off, cu 11 etape înainte de terminarea campionatului. Are totuși un meci în plus față de Minaur Baia Mare, ocupanta locului 8.

de George PROCA HC Vaslui a învins sâmbătă, în Sala Sporturilor, HC Adrian Petrea Reșița, echipa aflată pe locul cinci în Liga Națională de handbal masculin. Echilibrat până la pauză (12-12), meciul a curs apoi în favoarea vasluienilor, care au gestionat mai bine ultimul sfert de oră. După scurgerea celor 60 de minute handbaliștii noștri au învins cu scorul de 28-23. Moldovenii antrenați de Sandu Iacob au reușit astfel să treacă peste criza de moral cauzată de cele două înfrângeri consecutive cu Dunărea Călărași și Energia Tg. Jiu. Erau obligați să câștige cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: