Home » Administratie » Ciprian Iftimoaei ar putea ajunge iarăși prefectul județului Vaslui

Ciprian Iftimoaei ar putea ajunge iarăși prefectul județului Vaslui

de Ionuț PREDA

puicaFostul prefect al județului, Ciprian Iftimoaei, i-ar putea lua locul actualului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Andrei Puică, după ce, alături de alți 21 de colegi din țară, a câștigat procesul intentat Guvernului pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă din funcția de inspector guvernamental, ceea ce înseamnă că-și va recăpăta statutul de înalt demnitar, care îi conferă și dreptul să ajungă prefect.

22 de foști inspectori guvernamentali, printre care și Ciprian Iftimoaei, disponibilizați pe 1 septembrie 2013, au câștigat, printr-o hotărâre definitivă, procesul intentat Guvernul României, în urmă cu doi ani, pentru „desfacerea abuzivă a contractului de muncă”, instanța obligând Executivul reangajarea foștilor înalți demnitari. Practic, instanța a dat câștig de cauză foștilor inspectori guvernamentali care, în urmă cu doi ani, au intentat proces Executivului de atunci pe motiv că desfacerea contractelor de muncă, printr-un ordin al primului ministru Victor Ponta, s-a făcut în mod abuziv. Astfel, magistrații bucureșteni au dispus „reintegrarea reclamanților în funcțiile publice deținute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului”, menținând, astfel, hotărârea instanței de fond, respectiv Tribunalul București, dată în iunie 2014.

Așteptăm acum ca instanța să comunice hotărârea către Guvern ca apoi, printr-o decizie a primului ministru, să fim reinvestiți în funcție. În mod normal, ar trebui să primim posturile deținute anterior disponibilizării, în cazul meu cel de inspector guvernamental pe județul Iași, cu atribuții în sfera de activitatea a Ministerului Muncii. Însă, se poate aplica și mobilitatea pe funcție publică, ceea ce ar însemna să ocup o funcție de secretar general sau secretar general adjunct într-un minister, prefect sau subprefect al unui județ. Dacă voi fi consultat în privința unei opțiuni, Prefectura Vaslui nu se numără printre preferințele mele”, a declarat fostul inspector guvernamental Ciprian Iftimoaei.

Premierul Victor Ponta a eliberat din funcție 46 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanței privind reducerea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajați, din zece ministere, inclusiv SGG. Deciziile de eliberare din funcție au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, foștii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen după care au fost obligați să părăsească posturile.

Inspectorii guvernamentali eliberați din funcție sunt foști prefecți și subprefecți din guvernele Tăriceanu, Boc și Ungureanu.

Ciprian Iftimoaei a fost prefect al județului Vaslui în perioada august 2007 – martie 2009 și octombrie 2009 – februarie 2010. De asemenea, a ocupat și funcția de subprefect, în perioada februarie 2010 – mai 2012, și inspector guvernamental, în perioada mai 2012 – august 2013. După eliberarea din funcție, Iftimoaei a revenit în politică, reînscriindu-se în PDL, actualmente PNL. Însă, odată cu câștigarea procesului cu Guvernul, Ciprian Iftimoaei a renunțat din nou la politică, dându-și demisia din partid.

de Ionuț PREDA Fostul prefect al județului, Ciprian Iftimoaei, i-ar putea lua locul actualului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Andrei Puică, după ce, alături de alți 21 de colegi din țară, a câștigat procesul intentat Guvernului pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă din funcția de inspector guvernamental, ceea ce înseamnă că-și va recăpăta statutul de înalt demnitar, care îi conferă și dreptul să ajungă prefect. 22 de foști inspectori guvernamentali, printre care și Ciprian Iftimoaei, disponibilizați pe 1 septembrie 2013, au câștigat, printr-o hotărâre definitivă, procesul intentat Guvernul României, în urmă cu doi ani, pentru „desfacerea abuzivă a contractului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: