Home » Social » „Oprește violența în casa ta!”.

„Oprește violența în casa ta!”.

de Marian MOCANU

Inspectoratul de Poliție a Județului Vaslui desfășoară o campanie de prevenire a violenței intrafamilială. În cadrul acestei activități, zilele trecute, s-a desfășurat o acțiune, „Oprește violența în casa ta!”, în prezența elevilor liceului teoretic „Nicolae Iorga” din Negrești.

Elevii de clasele a XI-a și XII-a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Negrești au participat la campania de prevenire a violenței intrafamiliale desfășurată sub motto-ul „Oprește violența în casa ta!”. Au fost dezbătute aspecte privind prevenirea violenței în familie, inclusiv promovarea Legii 25/2012 care privește această temă, prevenirea oricăror forme de violență asupra minorilor, inclusiv în cadru familial, dar și aspecte privind prevenirea tâlhăriilor sau a furturilor din locuințe. Temele au fost prezentate de comisarul Ioan Macovei, din cadrul IPJ Vaslui, Iulian Bîrzu, șeful poliției orașului Negrești, a judecătoarei Diana Sârghi, președinta Tribunalului Vaslui, a primarului orașului, Vasile Voicu și reprezentantului fundației „World Vision”, Oana Bontea.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor prezenți, care au fost interesați să afle mai multe detalii cu privire în primul rând la cadrul juridic care le acordă protecție. Ei au cerut informații suplimentare cu privire la ordinul de protecție și competențele instanțelor de judecată în această materie, dar și cu privire la răspunderea penală și contravențională pentru fapte săvârșite de minori, sau conținutul legii cu privire la infracțiuni. Tineriii negreșteni și-au exprimat dorința de a se continua organizarea de astfel de acțiuni, în special pe teme juridice.

de Marian MOCANU Inspectoratul de Poliție a Județului Vaslui desfășoară o campanie de prevenire a violenței intrafamilială. În cadrul acestei activități, zilele trecute, s-a desfășurat o acțiune, „Oprește violența în casa ta!”, în prezența elevilor liceului teoretic „Nicolae Iorga” din Negrești. Elevii de clasele a XI-a și XII-a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Negrești au participat la campania de prevenire a violenței intrafamiliale desfășurată sub motto-ul „Oprește violența în casa ta!”. Au fost dezbătute aspecte privind prevenirea violenței în familie, inclusiv promovarea Legii 25/2012 care privește această temă, prevenirea oricăror forme de violență asupra minorilor, inclusiv în cadru familial, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: