Home » Administratie » Pensiile și alocațiile pentru copii nu vor fi plătite mai devreme

Pensiile și alocațiile pentru copii nu vor fi plătite mai devreme

de Marian MOCANU

Spre deosebire de alți ani, când, în preajma sărbătorilor de iarnă, pensiile și alte drepturi sociale erau plătite cu câteva zile mai devreme, în acest an, acestea vor fi distribuite după programul normal. Alocațiile copiilor vor intra la plată începând cel mai probabil cu data de vineri, 11 decembrie, iar pensiile cel mai devreme de luni, 14 decembrie. În condițiile în care sunt așteptate precipitații inclusiv sub formă de zăpadă, Oficiul Județean de Poștă Vaslui a solicitat primăriilor și posturilor de poliție locală asistență în caz de nevoie, pentru ca aceste drepturi sociale să fie distribuite cât mai degrabă.

Veste proastă pentru pensionarii din sistemul de stat ori beneficiari ai altor drepturi sociale. În acest an, pensiile, alocațiile sau indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi distribuite conform programului normal, începând din data de 14, respectiv 11 decembrie. Asta spre deosebire de anii anteriori când guvernanții au dispus plata acestor drepturi bănești mai devreme, pentru ca orice beneficiar să aibă timp să-și facă cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă.

„Vom începe distribuirea acestor drepturi imediat ce banii vor fi virați de Ministerul Muncii. Conducerea Poștei Române a solicitat guvernului ca plata pensiilor, alocațiilor, indemnizațiilor persoanelor cu handicap sau a altor drepturi bănești să se facă mai devreme, pentru a avea timp să le distribuim în teritoriu, mai ales în condițiile în care se anunță ninsori. Nu am primit nici un răspuns puțin până acum, și, în aceste condiții, se pare că distribuția acestor drepturi se va face ca în orice lună normală, începând cu data de 14 decembrie. Ne-am fi bucurat să dăm pensiile și alocațiile mai devreme, pentru descongestionarea factorilor poștali, știut fiind faptul că în această perioadă de sărbători, crește numărul trimiterilor poștale. În plus, în afara funcției economice, poșta are și un pronunțat caracter social, astfel că am fi dorit să dăm posibilitatea fiecărui pensionar să aibă timp să-și facă cumpărăturile de Crăciun cât mai repede”, ne-a declarat Nicuță Marcu, directorul Oficiului Județean de Poștă Vaslui. Acesta a adăugat că, dat fiind faptul că săptămâna viitoare se anunță ninsori, a solicitat asistență în caz de nevoie primăriilor și posturilor de poliție locală, pentru ca aceste drepturi sociale să fie distribuite cât mai degrabă.

de Marian MOCANU Spre deosebire de alți ani, când, în preajma sărbătorilor de iarnă, pensiile și alte drepturi sociale erau plătite cu câteva zile mai devreme, în acest an, acestea vor fi distribuite după programul normal. Alocațiile copiilor vor intra la plată începând cel mai probabil cu data de vineri, 11 decembrie, iar pensiile cel mai devreme de luni, 14 decembrie. În condițiile în care sunt așteptate precipitații inclusiv sub formă de zăpadă, Oficiul Județean de Poștă Vaslui a solicitat primăriilor și posturilor de poliție locală asistență în caz de nevoie, pentru ca aceste drepturi sociale să fie distribuite cât…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: