Home » Justitie » Alt viol înfiorător în județul Vaslui – Minoră violată de soțul femeii care o avea în grijă

Alt viol înfiorător în județul Vaslui – Minoră violată de soțul femeii care o avea în grijă

O fată de 15 ani, aflată în plasament la o familie din Berezeni, a fost violată de soțul asistentei maternale în grija căreia se afla,  Judecătoria Huși dispunând arestarea bărbatului, care a recunoscut în fața anchetatorilor că a abuzat-o sexual pe minoră.

Judecătoria Huși a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Mihai Zurba, un tânăr de 35 de ani din Berezeni, sub acuzația de viol în formă continuată, după ce ar fi abuzat sexual fata în vârstă de 15 ani pe care soția o avea de mai mulți ani în plasament familial. Potrivit cercetărilor desfășurate de polițiștii vasluieni, bărbatul a violat-o de două ori pe minora aflată în plasament, prima dată în urmă cu doi ani, în ambele cazuri abuzurile sexuale consumându-se în locuință, atunci când nevasta nu era acasă. De altfel, femeia a fost cea care a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, după ce a observat ca fata este abătută și nu prea mai comunică. Prezentată în fața unui psiholog, adolescenta a mărturisit că a fost victima unui viol, autor fiind soțul asistentei maternale.

„În urma declarației dată de către minoră, reprezentanții DGASPC Vaslui ne-au sesizat cu privire la acest caz, fiind demarată o anchetă. Bărbatul de 35 de ani a recunoscut în fața anchetatorilor că a întreținut relații sexuale cu adolescenta, a doua oară în august 2015. Minora nu a spus despre prima faptă de viol întrucât i-a fost teamă de autor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Mihaela Ștraub.

Imediat după ce a mărturisit că a fost violată, fata de 15 ani a fost retrasă din familia din Berezeni de către reprezentanții DGASPC Vaslui, fiind încredințată unui alt asistent maternal profesionist din județ.

Cazul de la Berezeni este al doilea petrecut în ultima jumătate de an în județ în care victimă este o fată aflată în plasament. Un caz similar s-a înregistrat în luna iulie, în localitatea Muntenii de Jos, atunci când soțul asistentei maternale, un bărbat de 56 de ani, a violat-o pe fata de 13 ani pe care nevasta o avea în îngrijire. Magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus atunci arestarea bărbatului pentru 30 de zile, măsură menținută și în prezent. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor