Home » Justitie » Bărlădeanca care și-a ucis bebelușul, liber la judecată!

Bărlădeanca care și-a ucis bebelușul, liber la judecată!

de Marian MOCANU

La Tribunalul Vaslui s-a finalizat faza premergătoare procesului pe fond în cazul Elenei Roxana Smocot, bârlădeanca care și-a ucis cu o cruzime greu de imaginat propriul copil de doar câteva zile. Procesul pe fond va începe pe data de 20 ianuarie, între timp femeia urmând a mai compare odată în fața magistraților, pentru verificarea măsurii arestării preventive. Și de această dată, în sala de judecată, Elena Roxana Smocot a dat dovadă de instabilitate emoțională, trecând de la o stare psihică la alta, respectiv alternând momentele în care dădea dovadă de atenție la altele, în care părea că, fără vreun motiv aparent, izbucnea în lacrimi.

La începutul lunii iunie o faptă groaznică a oripilat întreaga opinie publică. O tânără mamă, Elena Roxana Smocot, și-a ucis cu cruzime bebelușul în vârstă de câteva zile, apoi l-a tranșat, a pus bucățile de trup în niște pungi pe care le-a aruncat în cadă, unde apoi s-a apucat să se spele de sânge.

Ieri, la Tribunalul Vaslui s-a scris nouă filă în procesul bârlădencei care și-a ucis cu o cruzime greu de imaginat propriul copil în vârstă de câteva zile. Judecătorii au finalizat faza preliminară de judecată, pronunțându-se asupra excepțiilor invocate de apărare cu privire la legalitatea actului de sesizare a instanței. În aceste condiții, pe data de 20 ianuarie 2016 va începe cercetarea judecătorească și procesul pe fond. Până atunci, Elena Roxana Smocot va mai fi chemată, săptămâna viitoare, la Tribunalul Vaslui, pentru verificarea mandatului de arestare preventivă, emis de judecători la începutul lunii iunie. În mod sigur, acuzata va cere iar eliberarea sa din arest preventiv și plasarea în arest la domiciliu. Acest fapt denotă fie inconștiență, fie nesimțire, în condițiile în care Elena Roxana Smocot este acuzată de niște fapte foarte grave. Dealtfel și la termenul de judecată de ieri femeia a avut același comportament oscilant din punct de vedere emoțional. În doar cele câteva minute cât a durat ședința de judecată a trecut de la o stare psihică la alta, respectiv alternând momentele în care dădea dovadă de atenție la altele, în care părea că, fără vreun motiv aparent, izbucnea în lacrimi. Dealtfel, încă din momentul arestării, Elena Roxana Smocot a încercat să inducă ideea că are probleme psihice, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu câțiva ani, ea suferise de depresie. Ea a motivat fapta prin aceea că se temea de soțul ei, crezând că copilul este făcut cu un alt bărbat. Acest fap ar fi fost motivul pentru care ar fi făcut o nouă depresie în urma căreia și-a ucis copilul. Totuși, în timpul comiterii faptei, Elena Smocot a dat dovadă de luciditate, când le-a spus copilului și nepotului de șapte ani pe care-i avea în îngrijire să intre în casă pentru că „de-acum urmează ceva scârbos”, după care s-a apucat să-și tranșeze bebelușul.

Soțul femeii, Adrian Smocot, s-a constituit parte civilă în proces, declarând judecătorilor că dorește ca soția sa să plătească pentru ce a făcut. Dealtfel, el a divorțat la scurtă vreme după tragedie.

de Marian MOCANU La Tribunalul Vaslui s-a finalizat faza premergătoare procesului pe fond în cazul Elenei Roxana Smocot, bârlădeanca care și-a ucis cu o cruzime greu de imaginat propriul copil de doar câteva zile. Procesul pe fond va începe pe data de 20 ianuarie, între timp femeia urmând a mai compare odată în fața magistraților, pentru verificarea măsurii arestării preventive. Și de această dată, în sala de judecată, Elena Roxana Smocot a dat dovadă de instabilitate emoțională, trecând de la o stare psihică la alta, respectiv alternând momentele în care dădea dovadă de atenție la altele, în care părea că,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: