Home » Social » Sărbătoare teatrală la Bârlad

Sărbătoare teatrală la Bârlad

Pe 28 decembrie, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad împlinește 60 de ani de la înființare. Instituția de cultură împreună cu Consiliul Județean vor organiza, la sfârșitul acestei săptămâni, pe 12 și 13 decembrie, mai multe evenimente dedicate aniversării.

Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 17.30, va avea loc în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa” deschiderea manifestărilor dedicate celor 60 de ani de teatru la Bârlad. Seara, de la ora 19.30, publicul va putea viziona noua premieră a stagiunii – „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian. Scenografia spectacolului aparține unei mai vechi colaboratoare a teatrului bârlădean, Adriana Raicu, iar regia lui Gheorghe Balint, proaspăt colaborator al instituției.

poza regizor gheorghe balint„M-am bucurat să găsesc aici, la Teatrul <<Victor Ion Popa>> un colectiv minunat de actori, chiar foarte talentați. Pot spune că, păstrând proporțiile, aici există o școală de teatru bârlădeană, de care se ocupă îndeaproape directorul Marcel Anghel. Se simte că îi ocrotește, dar îi mai și muștruluiește când este cazul, întocmai ca un părinte. Sper ca piesa pe care am adaptat-o timpului pe care-l trăim, să vă placă la fel ca și jocul actorilor de aici”, a declarat regizorul Gheorghe Balint.

Ziua de 13 decembrie va începe la Teatrul „Victor Ion Popa” cu o întâlnire a spectatorilor cu actorii teatrului, dar și cu invitații săi de onoare.

„Vor fi prezenți cronicari precum Doru Mareș, proaspăt laureat al Premiilor UNITER, Constantin Paiu, Ștefan Oprean, Cătălin Ciubotari, dar și cu reprezentanți ai Radio Iași, ai revistei Teatru din București, dar și cu colaboratori cunoscuți ai teatrului nostru, precum regizorul Vasile Mălinescu, Gruia Novac și Teodor Pracsiu, un cronicar fidel al teatrului”, a declarat Marcel Anghel, directorul teatrului bârlădean.

afis CARAMITRU marePrintre invitații evenimentelor dedicate sărbătoririi a 60 de ani de la înființarea teatrului din Bârlad, vor fi prezenți și foști actori ai teatrului precum Adi Cărăuleanu, actualmente profesor la Facultatea de Teatru din Iași, Gabriel și Tamara Constantinescu, actori la teatrul din Galați. Vor onora invitația și directorii teatrelor din Brăila și Bacău.

„Se vor depăna amintiri, mai multe sau mai puține, în funcție de timpul pe care l-au petrecut în trupa de actori de la Bârlad, vor fi invocate, cu siguranță, nume ale unor actori remarcabili plecați dintre noi precum soții Tivodaru, soții Petrican, Simon Salcă, Virgil Leahu sau Gruia Novac jr. Sperăm că vor fi două zile pline de căldură și nostalgie, dar și de optimism. Surpriza pregătită bârlădenilor este regalul actoricesc de duminică, 13 decembrie, ora 19 – spectacolul <<Caramitru – Mălăele, câte-n lună și în stele>>”, a mai spus Marcel Anghel. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: