Home » Justitie » Alertă maximă la vârful Poliției județene – Procurorii anticorupție au percheziționat casa șefului de la Circulație, dar și sediul IPJ Vaslui

Alertă maximă la vârful Poliției județene – Procurorii anticorupție au percheziționat casa șefului de la Circulație, dar și sediul IPJ Vaslui

de Marian MOCANU
actiune DNA la IPJ Vaslui (7)Acțiune în forță a procurorilor DNA la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, la Biroul de Poliție Rutieră, precum și la domiciliul comisarului Iulian Munteanu, șeful polițiștilor de la Circulație. Au fost ridicate mai multe documente, fiind posibil ca, în continuarea anchetei, comisarul Munteanu, și alți polițiști rutieri să fie audiați de procurorii DNA. Acțiunea de la Vaslui face parte dintr-o operațiune mai vastă, desfășurată și în București și județul Ilfov. Primele informații indică faptul că mai mulți politiști de la Circulație sunt suspectați ca ar fi comis fapte de trafic de influență, luare de mită și abuz în serviciu, în perioada 2013 – 2015.
Ieri dimineață, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, au luat cu asalt sediile Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui și Biroului de Poliție Rutieră a municipiului Vaslui, unde au efectuat percheziții. Acțiunea face parte dintr-o operațiune mai vastă, desfășurată în 13 locații din Vaslui, București și județul Ilfov, fiind efectuate inclusiv percheziții domiciliare.
Procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015. In cursul zilei de 10 decembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiile București, Vaslui și județul Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul domiciliile unor persoane fizice”, se arăta în comunicatul oficial al DNA remis ieri dimineață.
actiune DNA la IPJ Vaslui (1)Procurorii au efectuat percheziții la sediul IPJ Vaslui, cel al Poliției Rutiere, de unde au ridicat mai multe documente, dar și la domiciliul comisarului Iulian Munteanu, șeful polițiștilor de la Circulație. Comisarul Munteanu a confirmat că procurorii DNA ar fi făcut percheziții la el acasă, dar a negat că au găsit ceva care să-l incrimineze: „Nu mă simt cu nimic vinovat. Din câte am înțeles, ancheta vizează activitatea mai multor polițiști de la Rutieră, însă nu mi s-au adus la cunoștiință nici un fel de acuzații, nu știu despre ce este vorba. Din birouri s-au ridicat mai multe documente, și mi s-a spus că este posibil să fiu audiat”, a declarat comisarul Iulian Munteanu, în momentul în care a ajuns la sediul Poliției Municipale Vaslui, însoțit de procurorii anticorupție. Se pare că principalii vizați ai anchetei procurorilor sunt polițiștii de la Rutieră, inclusiv un ofițer superior din conducerea Inspectoratului General al Poliției Române. Asupra lor planează suspiciunea de comitere a mai multor infracțiuni de  trafic de influență, luare de mită și abuz în serviciu, faptele de coruptie ar fi fost comise în perioada 2013 – 2015. Conform unor surse judiciare, sunt verificate documente referitoare la aplicarea sancțiunilor contravenționale, politiștii de la Rutieră fiind suspectați că ar fi favorizat unii șoferi prinși că încălcau legea în trafic. Se vorbește chiar de mușamalizarea unor cazuri în care erau implicate persoane publice, inclusiv cu ajutorul polițiștilor vasluieni. 

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Nuu cred. Nu e posibil asa ceva. Sa traiti

  2. Nu alerta maxima….coruptie si hotie maxima clanuri mafiote , procurorii DNA nu fac vizite fara motiv…..da poate o fi Basescu ?

%d blogeri au apreciat: