Home » Social » Pedofilul din Berezeni rămâne în arest

Pedofilul din Berezeni rămâne în arest

de Marian MOCANU
 
Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins vineri contestația formulată de Mihai Zurbă, pedofilul din Berezeni, cu privire la măsura arestării preventive luată asupra lui de judecătorii hușeni. Mihai Zurbă este acuzat de viol, după ce a fost reclamat de fata în vârstă de 15 ani pe care o avea în îngrijire că ar fi abuzat sexual de ea.
Județul Vaslui se menține în top în ceea ce privește infracțiunile de viol, în special în cazul în care aceste fapte au fost sâvârșite asupra unor persoane fără apărare, fie ele minore sau la vârsta senectuții. Cel mai nou caz s-a întâmplat săptămâna trecută la Berezeni, când o minoră în vârstă de 15 ani, aflată, după decesul mamei ei, în îngrijirea unei familii, a declarat că ar fi fost violată de tatăl „adoptiv”, Mihai Zurbă, în vârstă de 35 de ani, văr cu victima.
După moartea mamei sale, fata a fost dată inițial în îngrijirea bunicii materne, însă aceasta nu avea mijloace să o întrețină. În consecință, a fost plasată la cele mai apropiate rude, familia Violeta și Mihai Zurbă. Faptele s-ar fi petrecut nu la multă vreme după ce fata le-ar fi fost dată în îngrijire, însă, chiar dacă soția pedofilului a observat că fata devenise apatică și se ferea să rămână singură cu bărbatul ei, nu a bănuit nimic. În schimb, lucrătorii sociali din cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, care monitorizau cazul, au observat aceste schimbări de comportament și au deschis o anchetă. Fata le-a declarat că a fost violată de cel care o avea în grijă, și, drept urmare, au anunțat organele de poliție.
Mihai Zurbă nu a recunoscut fapta, declarând anchetatorilor că fata ar fi întreținut relații sexuale cu un „țigan” din comună, iar acum, de teamă, aruncă vina supra lui. La propunerea procurorilor, Mihai Zurbă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă pentru care ar putea primi o pedeapsă cuprinsă între 2 și 8 ani de închisoare cu executare. Considerându-se nevinovat, pedofilul din Berezeni a contestat fără succes măsura arestării preventive decisă de judecătorii hușeni. Vineri, 11 decembrie, magistrații Tribunalului Vaslui au respins cererea acestuia, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: