Home » Sanatate » Alcoolici la 17 ani

Alcoolici la 17 ani

La 17 ani, un adolescent din Floreni este deja alcoolic. Vineri, 11 decembrie, la ora 18.30, a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, cu diagnosticul intoxicație acută cu etnobotanice și stare semicomatoasă.

„Pacientul este în evidența spitalului cu etilism cronic de mai multă vreme. Anul trecut, de exemplu, pe 28 decembrie, a fost adus în stare de comă alcoolică, după ce a băut serios. La vârsta sa fragedă, are o experiență «bogată» în consumul de băuturi alcoolice”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Tânărul alcoolic este acum internat la secția Neuropsihiatrie infantilă a spitalului bârlădean.

Tot vineri, a fost adus la Urgențe un adolescent cu aceeași vârstă, dar din Perieni.

„Pacientul prezenta intoxicație acută cu anabolizante, energizante și alcool. Un cocktail tocmai bun pentru a intra într-o stare de euforie și agitație. Cadrele medicale au acționat prompt, iar după administrarea unor perfuzii, pacientul a fost lăsat să plece acasă cu recomandarea de a consulta un psiholog și un psihiatru. Steroizii anabolizanți sunt hormoni sintetici, copii ale principalului hormon masculin, testosteronul, care sunt folosiți de unii tineri pentru creșterea masei musculare. Aceste substanțe trebuie administrate cu precauție pentru că pot declanșa afecțiuni periculoase pentru organism și pot chiar determina decesul. În combinație cu alcoolul sau băuturile energizante, pot determina apariția de convulsii, tulburări cardiace, tulburări de somn și tulburări grave de comportament. Cocktailul acesta este o otravă pentru organism”, a mai spus Adrian Gheorghiu.

Din nefericire, tot mai mulți tineri au făcut o obișnuință din a consuma alcool în combinație cu substanțe energizante. Pe termen lung, consumul acestor substanțe intoxică organismul îmbolnăvind grav ficatul și pancreasul. (Mihaela NICULESCU)

La 17 ani, un adolescent din Floreni este deja alcoolic. Vineri, 11 decembrie, la ora 18.30, a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, cu diagnosticul intoxicație acută cu etnobotanice și stare semicomatoasă. „Pacientul este în evidența spitalului cu etilism cronic de mai multă vreme. Anul trecut, de exemplu, pe 28 decembrie, a fost adus în stare de comă alcoolică, după ce a băut serios. La vârsta sa fragedă, are o experiență «bogată» în consumul de băuturi alcoolice”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media. Tânărul alcoolic este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. sa imbatat in clasa la noi. a borat de a rupt

%d blogeri au apreciat: