Home » Social » Grădinița strălucitoare de la parterul blocului

Grădinița strălucitoare de la parterul blocului

de Simona MIHĂILĂ

Irina Comănescu, bârlădeanca pentru care traiul la parterul unui bloc înconjurat de gunoaie și de alei pline de gropi nu au fost o scuză pentru a se complace în acest cadru, demonstrează încă o dată că spiritul civic și bunul-simț pot face minuni. Dispariția verdeței și a florilor nu a descurajat-o, așa că vine cu o nouă rețetă despre cum să învingi cenușiul impersonal al blocurilor, cu doar câțiva lei și multă ingeniozitate.

irina-comanescu9Irina a stârnit astă-vară admirația a mii de bârlădeni cu micuța ei grădină veselă și plină de culoare pe care a încropit-o din deșeuri. A cărat pietre și cărămizi, le-a spălat, le-a vopsit în culori vii și a amenajat mici alei pe care le-a acoperit cu pietriș. A transformat într-un ghiveci de flori o roată de cauciuc găsită tot la gunoi, pe care a vopsit-o în galben și portocaliu. Dintr-un grilaj ruginit pe care cineva l-a aruncat, Irina a făcut suport de ghivece multicolore, după ce, evident, le-a vopsit. Același lucru l-a făcut și cu un stâlp de electricitate dezafectat care stătea fără folos înfipt în pământ, în fața ferestrei. A plantat peste tot flori și gazon, printre care a amplasat diverse obiecte de decor pe care le avea prin casă: ciupercuțe din lemn, coșulețe, iepurași, fluturași și alte figurine din pâslă, lemn și nuiele.

Pentru a-i ține la distanță pe hoții cărora mica ei gradină le-a făcut cu ochiul, Irina Comănescu a cumpărat, cu 6 lei bucata, corpuri de iluminat cu senzori de mișcare și cu încărcare solară.

Vara – flori multicolore, iarna – copăcei încărcați de “nea”

Venirea iernii nu a răpit cu nimic din farmecul grădinii. Dimpotrivă, Irina a făcut-o să strălucească și mai tare. La propriu și la figurat. Gazonul și florile s-au dus, dar în locul lor au apărut ramuri încărcate de “zăpadă”. Ingenioasa femeie a cărat cu mâna ei crengi uscate de copac, le curățat, le-a șters de praf și le-a vopsit în alb.

gradina-comanescu4Și pentru ca Moș Crăciun să fie sedus definitiv, Irina a împodobit poienița încropită din crengi vopsite, cu instalații de beculețe, globuri multicolore, fulgi de nea, clopoței și alte decorațiuni de iarnă. În timpul nopții, când beculețele sunt aprinse, mica grădină e ca o feerie.

Nici pentru această nouă înfățișare a grădinii nu am făcut investiții costisitoare. Crengi… se găsesc peste tot, n-am făcut decât să cumpăr o cutie de vopsea albă, să le vopsesc și să le aranjez în fața geamului, ca să pară niște copăcei. În realitate e mai frumos decât în fotografii”, ne-a explicat Irina.

Iată, așadar, cu ceva mărunțiș și multă bunăvoință cum un petec banal de pământ poate deveni o oază ca din poveste. Fără scuze, fără lamentări, fără a privi în curtea vecinului și fără a aștepta ca alții să facă primii, sau în locul nostru.

Citeste si: Când bunul-simț învinge cenușiul blocurilor – Colțul de rai de la parter

de Simona MIHĂILĂ Irina Comănescu, bârlădeanca pentru care traiul la parterul unui bloc înconjurat de gunoaie și de alei pline de gropi nu au fost o scuză pentru a se complace în acest cadru, demonstrează încă o dată că spiritul civic și bunul-simț pot face minuni. Dispariția verdeței și a florilor nu a descurajat-o, așa că vine cu o nouă rețetă despre cum să învingi cenușiul impersonal al blocurilor, cu doar câțiva lei și multă ingeniozitate. Irina a stârnit astă-vară admirația a mii de bârlădeni cu micuța ei grădină veselă și plină de culoare pe care a încropit-o din deșeuri.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: