Home » Social » Nota 8, din partea criticilor

Nota 8, din partea criticilor

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad a oferit publicului său, sâmbătă, 12 decembrie, încă o premieră. Spectacolul cu piesa „Jocul de-a vacanța” pus în scenă de noul colaborator al teatrului bârlădean – Gheorghe Balint, a primit pentru regie nota 8. Nota a fost dată de criticul și dramaturgul Constantin Paiu, profesor la Facultatea de Teatru din Iași.

Afis Jocul de-a vacanta„Regizorii au început, de la o vreme, să așeze cumva textele în cap. Sâmbătă seară, însă, am văzut un spectacol în care nu s-a observat intenția regizorului de a-i distruge calitatea. Poate aș avea ceva de comentat în legătură cu orientarea personajelor. Părerea mea de critic teatral, de spectator avizat, este că personajul Corina nu s-a potrivit în prima parte a piesei cu țopăiala de fetiță care vrea să câștige bunăvoința. Partea a doua a spectacolului, însă, a fost excepțională. Per ansamblu a fost bine și aș nota spectacolul cu nota 8”, a declarat Constantin Paiu.

Aceeași părere a avut-o și criticul Călin Ciobotari, care și-a lansat la Bârlad, duminică, 13 decembrie, volumul „Semne de scenă”.

„Partea a doua a spectacolului montat pe scena Teatrului «Victor Ion Popa» de Gheorghe Balint a fost specială. A sădit în mine nostalgia pe care ți-o trezește scriitura lui Mihail Sebastian. Am găsit un colectiv închegat, cu câțiva actori de excepție”, a spus Călin Ciobotari.

Toți criticii prezenți la aniversarea celor șase decenii de existență a teatrului bârlădean au declarat la unison că atât publicul dar mai ales actorii actuali trebuie să fie conștienți de tradiția teatrală și calitatea interpretativă a actorilor care au jucat pe scena bârlădeană. Printre aceștia, la categoria „desăvârșiți” au fost nominalizați Laurențiu Mărgineanu, artist emerit, care l-a interpretat magistral pe Ianke din piesa „Take, Ianke și Cadîr”, Maria Maximilian, cea care a jucat-o pe Veta în producția lui Jean Georgescu, Marina Banu, Zaharia Volbea, Mircea Herford, Dana Tomiță, Ștefan Tivodaru, Elena și Constantin Petrican. (Mihaela NICULESCU)

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad a oferit publicului său, sâmbătă, 12 decembrie, încă o premieră. Spectacolul cu piesa „Jocul de-a vacanța” pus în scenă de noul colaborator al teatrului bârlădean – Gheorghe Balint, a primit pentru regie nota 8. Nota a fost dată de criticul și dramaturgul Constantin Paiu, profesor la Facultatea de Teatru din Iași. „Regizorii au început, de la o vreme, să așeze cumva textele în cap. Sâmbătă seară, însă, am văzut un spectacol în care nu s-a observat intenția regizorului de a-i distruge calitatea. Poate aș avea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. am o intrebare si un subiect de discutie foarte interesant : in caz de un incediu la teatru V.I. POPA in timpul pieselor de teatru , cand toata ” spuma ‘ Barladului este prezenta acolo cu ultimile noutati in domeniu auto , care blocheaza toate locurile de acces la teatru pentru ca fiecare parcheaza pe unde vrea cat mai aproape de intrarea in teatru , oare pompierii pe unde ar intra ?
    Ar fi un al doilea Colectiv ?
    revenim cu poze …………….