Home » Justitie » Ciobanul criminal de la Tăcuta rămâne după gratii

Ciobanul criminal de la Tăcuta rămâne după gratii

de Marian Mocanu

Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Ionuț Marin, un tânăr cioban din Dumeasca, comuna Tăcuta, acuzat că și-a omorât un coleg de breaslă de două ori mai în vârstă. La începutul lunii octombrie, o ceartă între ciobani a degenerat și agresorul Ionuț Marin l-a stâlcit în bătaie pe Costel Grosu. După ce „s-a răcorit”, dându-și seama de gravitatea faptelor, tânărul cioban a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 chiar de pe telefonul victimei. Ulterior, în fața anchetatorilor, și-a recunoscut fapta.

La începutul lunii octombrie un episod desprins parcă din balada Miorița s-a întâmplat la Vaslui. Protagoniști sunt doi ciobani din satul Dumeasca, comuna Tăcuta, unul în vârstă de doar 24 de ani și celălalt de două ori mai în vârstă. Ionuț Marin fusese, de mic copil, slugă la stâna lui Costel Grosu, pentru ca, ulterior, să plece pentru a-și întemeia propria afacere, tot în domeniul oieritului. Grosu nu pierdea nici un prilej pentru a-l umili pe fostul său argat, ba, mai mult, avea obiceiul să lase oile să pască pe terenul lui Marin. Nu de puține ori, certurile pe această temă dintre cei doi ciobani au degenerat, ajungându-se chiar la bătăi administrate de Costel Grosu, în special când acesta din urmă era băut.

La un moment dat, fostul argat nu a mai rezistat și a ripostat. La începutul lunii octombrie, Grosu și-a lăsat oile de izbeliște și a plecat iar la băut, așa cum îi era obiceiul. La întoarcere, Ionuț Marin i-a reproșat acest lucru, cu atât mai mult cu cât turmele se amestecaseră. Drept mulțumire, Grosu i-a dat un „dupac” după ceafă celuilalt cioban, lovitura fiind atât de puternică încât Ionuț s-a scăpat pur și simplu pe el. Nemaisuportând această nouă umilire, Ionuț Marin l-a altoit pe colegul său, una din lovituri ducând la decesul acestuia din urmă. Orbit de furie, tânărul cioban a sărit efectiv cu picioarele pe pieptul victimei care deja agoniza. Când s-a potolit, dându-și seama de gravitatea faptei sale, Ionuț a anunț evenimentul la numărul de urgență 112 chiar de pe telefonul victimei.

Tânărul cioban a fost arestat preventiv sub acuzația de omor, riscând o pedeapsă de minim doi ani de închisoare cu executare. Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au prelungit mandatul de arestare preventivă, astfel că Ionuț Marin nu va avea ocazia să petreacă sărbătorile împreună cu soția și fiul său, în vârstă de doar câteva luni.

de Marian Mocanu Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Ionuț Marin, un tânăr cioban din Dumeasca, comuna Tăcuta, acuzat că și-a omorât un coleg de breaslă de două ori mai în vârstă. La începutul lunii octombrie, o ceartă între ciobani a degenerat și agresorul Ionuț Marin l-a stâlcit în bătaie pe Costel Grosu. După ce „s-a răcorit”, dându-și seama de gravitatea faptelor, tânărul cioban a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 chiar de pe telefonul victimei. Ulterior, în fața anchetatorilor, și-a recunoscut fapta. La începutul lunii octombrie un episod desprins parcă din balada Miorița…

Review Overview

User Rating: 0.45 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: