Home » Sport » S-au stabilit cei mai buni șahisti din județ

S-au stabilit cei mai buni șahisti din județ

Pe 12 decembrie la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri din Vaslui, gazdă tradițională a concursurilor de șah, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei Gimnaziilor pentru elevii claselor I – VIII. 

Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii nr. 6 Mihai Eminescu Vaslui (profesori Ioana Ianul și Vasile Lupu). Echipa câștigătoare a prezentat următoarea formulă de start: Silviu Octavian Panainte, Teodora Panainte și Costeluș Cristian. Aceștia sunt șahiștii calificați la etapa zonală care va fi programată de Federația Română de Șah în luna martie a anului viitor. Locul doi a fost ocupat de echipa Școlii nr. 8 Episcop Ioan Antonovici din Bârlad (profesori Carmen Bighiu și Mariana Florescu), iar pe locul al treilea s-a clasat Școala nr.9 Vasile Alecsandri din Vaslui (profesori Dan Deliu și Emil Ianul).

,,O problemă deosebită s-a ivit la Olimpiada gimnaziilor întrucât formula de clasificare a fost aplicată la nivel de echipe și nu în funcție de scor. În acest fel echipa Școlii Mihai Eminescu a câștigat competiția pentru că a obținut trei victorii și o remiză față de echipa Școlii Episcop Ioan Antonovici, care a obținut trei victorii. Astfel, deși echipa școlii din Bârlad a obținut 13 puncte datorită scorurilor mai bune înregistrate, față de doar 11 puncte obținute de echipa școlii din Vaslui, a pierdut. S-au acordat câte două puncte la victorie și unul pentru remiză”, ne-a declarat Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah.

Acesta a mai precizat ca apreciază în mod deosebit echipa Școlii Mihai Eminescu, care are jucători de perspectivă, dar și pe cea din Bârlad care au prezentat jucători talentați și cu o forță deosebită de joc.

S-au stabilit și câștigătorii O.N.S.S

Totodată s-a disputat și etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (O.N.S.S) la licee. Pe primul loc s-a clasat Sergiu Andrei Dinu, elev la liceul Mihai Kogălniceanu din Vaslui. La fete câștigătoarea competiției a fost Raluca Angheluță, elevă la liceul Gheorghe Roșca Codreanu din Bârlad. (George PROCA)

Pe 12 decembrie la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri din Vaslui, gazdă tradițională a concursurilor de șah, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei Gimnaziilor pentru elevii claselor I – VIII.  Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii nr. 6 Mihai Eminescu Vaslui (profesori Ioana Ianul și Vasile Lupu). Echipa câștigătoare a prezentat următoarea formulă de start: Silviu Octavian Panainte, Teodora Panainte și Costeluș Cristian. Aceștia sunt șahiștii calificați la etapa zonală care va fi programată de Federația Română de Șah în luna martie a anului viitor. Locul doi a fost ocupat de echipa Școlii nr. 8 Episcop Ioan Antonovici din Bârlad…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: