Home » Administratie » Circulația troleibuzelor în Vaslui, reluată în ianuarie

Circulația troleibuzelor în Vaslui, reluată în ianuarie

Circulația troleibuzelor în municipiul Vaslui va fi reluată la începutul lunii ianuarie, în urma finalizării unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 5,4 milioane euro, investiție care însă nu a cuprins și achiziția mijloacelor de transport electrice.

După ani buni de așteptări, vasluienii vor putea din nou să circule cu troleibuzul. Autoritățile locale au anunțat finalizarea investiției, în valoare de 23,9 milioane de lei, care a presupus extinderea singurei linii existente, de la Textila până la Moara Grecilor, construirea unei autogări moderne și înlocuirea rețelei electrice. Însă, în proiect nu a fost prinsă și cumpărarea unor mijloace de transport electrice astfel încât primăria a dat bani pe trei troleibuze la mâna a doua.

Achiziția de troleibuze nu era eligibilă în proiect, însă pregătim un program pentru tot ceea ce înseamnă transportul public de călători în municipiul Vaslui, ce va fi prins pe exercițiul financiar 2014-2020 a Uniunii Europene. Până atunci, sperăm ca până pe 10 ianuarie să putem da drumul la circulația troleibuzelor în oraș”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Odată cu introducerea troleibuzelor pe ruta de nord a orașului, autobuzele care circulau până în Moara Grecilor vor fi redirecționate pe alte trasee. (Ionuț PREDA)

Circulația troleibuzelor în municipiul Vaslui va fi reluată la începutul lunii ianuarie, în urma finalizării unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 5,4 milioane euro, investiție care însă nu a cuprins și achiziția mijloacelor de transport electrice. După ani buni de așteptări, vasluienii vor putea din nou să circule cu troleibuzul. Autoritățile locale au anunțat finalizarea investiției, în valoare de 23,9 milioane de lei, care a presupus extinderea singurei linii existente, de la Textila până la Moara Grecilor, construirea unei autogări moderne și înlocuirea rețelei electrice. Însă, în proiect nu a fost prinsă și cumpărarea unor mijloace de transport…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: