Home » Justitie » Au înnebunit de sărbători!

Au înnebunit de sărbători!

de Marian Mocanu

Județul Vaslui se menține în topul actelor antisociale produse cu violență. Doar în ultimele zile, două crime înfiorătoare, una la Văleni, alta la Costești, au înfiorat comunitatea. Chiar dacă ucigașii s-au predat imediat, violența cu care au procedat ucigașii denotă că situația a scăpat de sub control. Nu sunt singurele evenimente de acest gen petrecute în județul Vaslui în ultimele luni.

Două crime înfiorătoare, petrecute în ultimele zile, au șocat comunitatea. Primul caz s-a întâmplat duminică, la Pădureni, comuna Văleni, când un bărbat de 43 de ani a fost găsit mort în propria locuință. Fiind suspiciuni că moartea a fost violentă, polițiștii au deschis o anchetă și după câteva ore au aflat și autorul crimei. Este vorba de un consătean, Vasile Tiron, care a comis crima din gelozie. Acesta a aflat că soția sa avea o relație extraconjugală cu un vecin, Sorin Botez, la care obișnuia să meargă destul de des, în ciuda faptului că avea doi copii, unul student și altul în vârstă de doar 7 ani. Soțul a aflat de această legătură amoroasă și orbit de gelozie, după ce a băut câteva pahare, a luat un par și s-a dus să ceară socoteală amantului soției. Din păcate, „discuția” s-a sfârșit tragic, cu un mort și cu un altul aflat acum în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Vaslui au încuviințat luni cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Vasile Tiron. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute o altă crimă înfiorătoare s-a produs la Costești. O bătrână în vârstă de 86 de ani a fost atacată în propria locuință, violată și apoi ucisă chiar de un apropiat, un tânăr în vârstă de doar 20 de ani. Acesta o ajuta de multe ori, contra cost, pe femeie la treburile casei și a văzut că bătrâna avea ceva bani puși deoparte. La fel s-a întâmplat și vineri, 18 decembrie, când, aparent fără motiv, după ce a terminat treaba în gospodăria victimei, Miloș Mădălin Smîntînă a luat un cuțit pe care l-a înfipt în gâtul femeii. Profitând de faptul că victima era inconștientă, a violat-o și după aceea, i-a înfipt cuțitul în inimă. Ulterior, tot tânărul a anunțat evenimentul la numărul de urgențe 112 și a așteptat senin apariția polițiștilor, cărora li s-a predat și le-a povestit fapta, cu lux de amănunte. Miloș Mădălin Smîntînă a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de omor și viol, judecătorii respingând acuzația de violare de domiciliu formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Chiar și așa, criminalul din Costești riscă până la 20 de ani de închisoare.

Nu sunt singurele fapte grave petrecute în ultima perioadă. Mai multe femei în vârstă au fost bătute și violate în propria locuință, de cele mai multe ori agresorii, aflați sub influiența băuturilor alcoolice, căutând să jefuiască victimele. Într-unul din cazuri, petrecut în urmă cu mai bine de trei săptămâni, la Bârzești, comuna Ștefan cel Mare, autorul, care a acționat purtând mănuși și o cagulă pe cap, nu a fost nici până acum descoperit, în ciuda faptului că au fost audiate mai multe zeci de persoane din comună. Un alt caz care a șocat opinia publică a fost cel a ucigașului de la Poienești, care, la începutul lunii octombrie, într-o criză de furie, și-a măcelărit cu o baionetă soția și fiica. Femeia a fost găsită fără viață la marginea unui drum în timp ce fiica, rănită grav, a fost băgată chiar de tatăl său în portbagajul mașinii și abandonată la marginea unei păduri. Ulterior, Constantin Fântânariu, după ce a stat ascuns timp de mai multe zile în pădurile din apropiere, timp în care era căutat de forțe impresionante de polițiști și jandarmi, și-a pus capăt zilelor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: