Home » Social » Un vasluian stabilit în Olanda s-a întors de sărbători cu trei tone de ajutoare pentru nevoiași

Un vasluian stabilit în Olanda s-a întors de sărbători cu trei tone de ajutoare pentru nevoiași

de Marian Mocanu

rosiesti (13)În prag de Crăciun, copiii, persoane cu handicap, dar și bătrânii necăjiți din Roșiești au primit vizita lui Moș Crăciun. Încărcați cu daruri, un vasluian stabilit în Olanda și un prieten al său, olandez, au răspuns chemării asociației umanitare „Bucuria Copiilor Noștri”, înființate în comună la inițiativa unor fii ai satului. Pentru mulți dintre beneficiari, dar și pentru grădinița din comună, care a primit o donație de jucării și rechizite, aceasta a fost cea mai frumoasă surpriză de Crăciun.

Cristi Teodor, un vasluian plecat și stabilit de mai bine de 23 de ani în Olanda răspuns solicitării asociației „Bucuria Copiilor Noștri” din Roșiești și a organizat o colectă. Cu ajutorul prietenilor săi și a asociațiilor și organizațiilor de acolo a strâns în puțin timp aproape trei tone de jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și obiecte de stricta necesitate pentru persoanele cu handicap, inclusiv scaune pe rotile sau cadre de mers. Cristi a venit în România împreună cu un prieten olandez, Rody Spooren, care a dorit neapărat să vadă cu ochii lui felul în care trăiesc, în secolul XXIII, semeni mai puțin favorizați de soartă.

rosiesti (11)„Stând de vorbă cu un vechi prieten, acesta mi-a povestit de situația copiilor săraci din Roșiești. M-am gândit să încerc să fac ceva pentru ei, cu atât mai mult cu cât doream să revin în țară de sărbători, așa că am organizat o colectă în rândul prietenilor din Olanda. Nici eu nu mă așteptam la ce a urmat, foarte multe persoane au făcut donații, astfel că în doar câteva zile, s-au strâns peste trei tone de jucării și alte obiecte. Bucuria pe care am văzut-o în ochii celor care au primit aceste cadouri a fost imensă, iar acest lucru mă face să mai organizez astfel de acțiuni!”, ne-a declarat Cristi Teodor.

Ajunși la Roșiești, prima oprire a făcut-o la grădinița din sat, unde au descărcat darurile și le-au sortat în funcție de necesități și categorie de vârstă, o parte din donație, constând în mobilier și jucării, fiind destinată chiar grădiniței. Apoi, împreună cu Remus Bob pe post de Moș Crăciun, au vizitat gospodăriile cele mai sărace, unde au dăruit cadouri. Nu doar copiii s-au luminat la vederea jucăriilor, hăinuțelor sau dulciurilor, dar și părinții acestora, bucuroși de bucuria copiilor lor. La fel, persoane cu handicap, ori tinerele mame, care au primit și ei vizita Moșului din Olanda, care le-a adus scaune cu rotile, dispozitive de mers sau cărucioare pentru copii, au fost impresionați până la lacrimi.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: