Home » Administratie » Liberalii, deciși să câștige alegerile locale din iunie

Liberalii, deciși să câștige alegerile locale din iunie

de Marian MOCANU

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Organizației Județene PNL Vaslui, vicepreședintele formațiunii, Corneliu Bichineț, a prezentat cinci dintre candidații pentru funcția de primar a unor comune vasluiene. Cu mai multă sau mai puțină experiență politică sau în administrația publică, candidații la primăriile Oltenești, Poienești, Rebricea, Dănești sau Muntenii de Jos și-au prezentat pe scurt programul politic. Unii s-au rezumat scurt la principalele probleme cu care se confruntă comunitățile din care fac parte, probleme pe care, dacă vor întruni votul cetățenilor, ar vrea să le rezolve. Alții, cum este cazul lui Constantin Ariton de la Dănești, ori a lui Nicu Doru, candidatul la primăria Rebricea, s-au decis să candideze nemulțumiți de „camarila” aflată la conducerea respectivelor comune.

Am constatat în vizitele mele făcute prin comunele județului că se simte o adiere primăvăratică dinspre filiala județeană a Partidului Național Liberal. De aceea, vreau să vă prezint candidații în care eu cred și pe care-i voi susține ca să câștige alegerile locale în comunele din care vin! Îmi doresc ca primarii buni să rămână în funcție, iar cei neperformanți să fie înlocuiți de oameni gospodari, care vor să facă ceva pentru binele locuitorilor”, a început Corneliu Bichineț, vicepreședintele organizației județene a PNL Vaslui, conferința de presă susținută marți. El a prezentat candidații liberali la funcția de primar al comunelor Oltenești, Poienești, Rebricea, Dănești sau Muntenii de Jos.

Nicu Doru – „Nu concep să nu câștig primăria Rebricea!”

estnews - nicu doru rebriceaActual consilier local, Nicu Doru, fost cadru militar și în prezent consultant financiar la o instituție nebancară, a anunțat că a decis să candideze pentru că-l interesează viața concetățenilor săi și pentru a eradica grupul de interese format în jurul primăriei din Rebricea: „Dacă mă implic în mod serios în politică, știu că pot să creez idei și oportunități care să ducă la acțiuni concrete în vederea îmbunătățirii vieții concetățenilor mei. Unul dintre motivele pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar a comunei Rebricea este faptul că actualul primar, aflat de 16 ani în fruntea comunei, din care 12 ca primar, a reușit «performanța» de a asfalta doar șase kilometri din cei peste 45 kilometri de drumuri comunale. Dealtfel, comuna arată cum arată doar pentru că a fost condusă, timp de aproape 50 de ani, de familia actualului primar, aceiași oameni care s-au ocupat de colectivizarea forțată a gospodarilor din Rebricea. Nu vreau să fac multe promisiuni, doar că voi încerca să mă ocup de problemele stringente ale comunității. Este vorba de realizarea rețelei de apă în cinci dintre satele comunei, și, dacă magistrala de gaze trece la 200 de metri de centrul comunei, să fac un proiect pentru aducțiunea de gaze naturale în comună, rețea în lungime de circa 40 de kilometri. Trebuie neapărat făcute alei pietonale pe drumul județean extrem de circulat care străbate comuna și unde există o singură trecere de pietoni pe o lungime de 5 kilometri. Apoi, trebuie reabilitate căminul cultural și biserica de lemn, monument istoric de pe vremea lui Ștefan cel Mare, aflate în paragină. Trebuie construite grădinițe. Nu în ultimul rând, îmi propun să îndrum tinerii din comună pentru accesarea de proiecte europene, care vor duce la apariția de noi locuri de muncă”.

Fănel Luigi Ghiuru: „Trebuie să terminăm această dictatură instalată la Munteni de Jos, care nu a făcut nimic pentru comunitate!”

estnews - Fănel Luigi GhiuruFănel Luigi Ghiuru, candidatul liberal la funcția de primar a comunei Muntenii de Jos, este la rându-i revoltat de felul în care actuala conducere, aflată la putere de 12 ani, nu s-a preocupat de binele cetățenilor din comună. Cunoscând bine problemele comunității, cu atât mai mult cu cât este viceprimar, Ghiuru este de părere că la Muntenii de Jos sunt multe nerealizări, datorate și modului dictatorial în care actualul primar a condus comuna timp de 12 ani de mandat: „Tot ceea ce a făcut de capul său a fost aducțiunea de apă și canalizarea la Băcăoani și Secuia, în rest, doar a terminat proiecte începute de fostul primar, pentru ca apoi să le prezinte ca o victorie personală. Problemele cu care se confruntă locuitorii din Muntenii de Jos sunt multe și presante: de la realizarea unei aducțiuni de apă în satul Mânjești, sat mai depărtat de centrul comunei, la infrastructura de drumuri, la a cărei reabilitare nu s-a lucrat mai deloc în ultimii ani, cu excepția unor mașini de piatră împrăștiate înainte de alegeri! Dar cea mai presantă problemă este cea de reglementare a locurilor de casă din Cartierul din satul Secuia, unde oamenii și-au construit locuințe în care nu pot să stea. În 2012, din teren primit de la ADS, s-au dat zeci de locuri de casă pe un teren care, în acte, figura ca islaz comunal, pe care teoretic, nu se putea construi. Dacă primarul actual ar fi încercat să rezolve această problemă, s-ar fi putut accesa fonduri de la GAL inclusiv pentru extinderea rețelei electrice până în acest cartier. O bătălie mare, pe care, dacă cetățenii îmi vor da votul, o voi duce și o voi câștiga!”.

Constantin Ariton „Probleme asemănătoare sunt și la Dănești, o comună condusă de o singură familie”

estnews - Constantin AritonÎntors în țară după ce a lucrat 14 ani în Italia, anterior, fiind, timp de 22 de ani, asistent veterinar la Negrești, Constantin Ariton a văzut cu alți ochi realitățile vieții în comuna natală, Dănești. Greutățile vieții concetățenilor săi, lipsa celor mai elementare utilități, dar și infrastructura de drumuri comunale la pământ, l-a împins pe Constantin Ariton să candideze la primăria comunei natale, pentru a încerca să schimbe ceva în bine în viața comunității din care face parte. „Dănești este o comună care, de pe vremea comuniștilor, este condusă de aceeași familie, începând de la cuscru și până la soția și ginerele actualului primar. Este o gașcă care trebuie spartă și, de voi ajunge primar, voi schimba până și mătura din primărie, că și ea a prins nărav rău! Primarul, care este în funcție de patru mandate, și ginerele acestuia au societăți agricole care dețin în folosință mii de hectare. În schimb, nu se preocupă de cetățenii din comună. Trebuie urgent finalizată eliberarea titlurilor de proprietate, iar din punct de vedere a drumurilor, suntem jungla României. De exemplu satul Tătărăni este legat de centrul comunei doar de un drum forestier, care iarna sau pe ploaie, devine impracticabil. Suntem în Uniunea Europeană, în anul 2016, iar mulți dintre copii vin la școală cu căruța condusă de părinți, pentru că pe multe dintre drumuri nici nu poate intra mașina, nemaivorbind de microbuzul școlar. Problemele sunt multe, iar oamenii s-au cam săturat de actualul primar, ar vrea o schimbare, un om gospodar în fruntea comunei care să facă ceva pentru ei, și nu pentru binele propriu. De aceea cred că, dacă se va juca corect, voi câștiga aceste alegeri, și astfel locuitorii din Dănești vor putea vedea diferența între un om care a considerat primăria un bun propriu, și un primar căruia-i pasă de cei din jur și de locul unde trăiește!”, și-a prezentat programul electoral Constantin Ariton.

Constantin Pârgaru: „Sunt sigur că voi câștiga bătălia electorală!”

estnews - Constantin PârgaruActualul viceprimar al comunei Poienești, Constantin Pârgaru, are deja conturat un program complex pentru îmbunătățirea vieții comunității: „În comuna Poienești, în ultimele mandate, nu s-a făcut mai nimic, de aceea consider că experiența mea managerială, atât în conducerea primăriei, cât și cea personală, va contribui la dezvoltarea acestei zone. Orice proiecte pe care le voi implementa în comună trebuie gândite pe termen mic, mediu și lung, care să se întrepătrundă. Consider că un primar trebuie să fie ca un comandant care să fie aproape de oamenii din toate satele componente ale comunei. Problemele cele mai presante sunt cele care-i interesează cel mai mult pe oameni: drumurile comunale, pentru că avem sate care sunt aproape izolate, extinderea rețelei de apă, și nu în ultimul rând, proasta funcționare a iluminatului public. Nici viața sportivă nu trebuie neglijată: ar trebui o sală de sport, terenuri de minifotbal, locuri de joacă pentru copii, ori sală de spectacole. Pentru siguranța cetățenilor, trebuie montate camere video și un sistem de supraveghere performant. Sunt sigur că voi câștiga bătălia electorală!”

Constantin Galeru – „Nerealizările actualului primar, vor fi realizările mele”

Consilier local și om de afaceri în domeniul construcțiilor, Constantin Galeru este candidatul liberal la primăria comunei Oltenești. Acesta a decis să candideze având un estnews - Constantin Galerusingur scop, de a aduce comuna la un nivel european, iar viața locuitorilor să se schimbe în bine cât de repede, pentru a se evita exodul tinerilor din zonă la oraș sau mai grav, în străinătate: „Actualul primar, Iorgu Sonea, care se pare că nu va mai candida, a condus această comună timp de aproape 30 de ani, însă nu a știut să profite de poziția strategică, la marginea unui drum european. Sunt sate în care nu se poate ajunge nici cu mașina, cu atât mai mult cu cât în Oltenești nu este nici măcar un metru de drum comunal asfaltat. Nu sunt cămine culturale, iar baza sportivă este neterminată, astfel că aproape că locuitorii nu au o viață culturală. Sunt multe de făcut în Oltenești pentru a ajunge măcar la dramul de civilizație normal pentru orice cetățean care se consideră european. Cu atât mai bine, nerealizările actualului primar, vor fi realizările mele, iar cetățenii comunei vor vedea ce înseamnă cu adevărat un om gospodar!”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: