Home » Justitie » Instructorul auto ce lua mită de la cursanți, eliberat din arest

Instructorul auto ce lua mită de la cursanți, eliberat din arest

de Marian MOCANU

Judecătorii vasluieni au fost miloși cu instructorul auto arestat preventiv pentru trafic de influiență și au înlocuit din oficiu această măsură cu cea a controlului judiciar. Totuși, Cristinel Coman a petrecut și Noaptea de Înviere după gratii, hotărârea Tribunalului Vaslui urmând a fi pusă în aplicare abia după 48 de ore de la comunicare.

La începutul lunii aprilie procurorii vasluieni au finalizat un nou caz de corupție, în cazul unui individ care se lăuda cu multiple relații. Concret, Cristinel Coman, un instructor auto vasluian, s-a gândit că poate profita de credulitatea unor tineri cărora le promitea că, în schimbul a diverse sume de bani, le facilitează obținerea permisului auto. Altora le promitea că-i va ajuta să treacă de vizitele medicale obligatorii pentru admiterea în școlile de armată. Coman a fost arestat preventiv pe data de 7 aprilie, acuzat de comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență. În Vinerea Mare, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus din oficiu înlocuirea măsurii arestului cu cea a controlului judiciar. Instructorul auto ar fi urmat să fie pus de îndată în libertate, la rămânerea definitivă a respectivei hotărâri, dacă decizia nu este contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare. Chiar și așa, Cristinel Coman a petrecut Paștele în închisoare, urmând a fi eliberat la începutul acestei săptămâni. El va fi dat în consemn la frontieră, fiindu-i interzis să părăsească țara și nu va avea voie să ia legătura cu martorii din lucrări, respectiv cu tinerii pe care i-a păcălit de bani.

„În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vaslui și asupra polițiștilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susținerea examenului auto, fără îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins și primit de la un număr de patru persoane de pe raza județului Vaslui sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galați, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în structurile Ministerului Apărării Naționale”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Culmea este că, în 2015, elevii lui Coman aveau un procent de promovabilitate de doar 25%, doar 7 din cei 28 de cursanți instruiți de țepar luând carnetul de șofer, iar în anul 2016, chiar mai slab, de doar 17%, conform datelor aflate pe un site de specialitate!

About Tehno Redactor