Home » Sport » Luptătorii vasluieni s-au remarcat la Europenele de Taekwon-do din Finlanda!

Luptătorii vasluieni s-au remarcat la Europenele de Taekwon-do din Finlanda!

de Emil Ionașcu

Ei au făcut parte din lotul care a reprezentat România la această importantă competiție europeană de arte marțiale, țara noastră urcând pe locul II în clasamentul pe națiuni.

euros2016posterTrei luptători din Vaslui – Marcel Miron, Alexandru Filip și Adelina Alicia Mihai – au avut o evoluție foarte bună la recenta ediție a Campionatului European de Taekwon-do, ce s-a desfășurat în perioada 28 aprilie – 1 mai în localitatea Tampere, din Finlanda. Cei trei karateka vasluieni au făcut parte din lotul (format din 35 de sportiv) ce a reprezentat România la această prestigioasă competiție internațională de taekwon-do.

La final, sportivii vasluieni au înregistrat următoarele rezultate: Marcel Miron (seniori, masculine, individual) de la Clubul Sportiv (CS) Liga de Est Vaslui – medalia de aur la tehnici speciale; Alexandru Filip (individual, junior, masculin) – medalia de aur la secțiunea tull (luptă imaginară cu adversarii); Adelina Alicia Mihai (junior, feminine, individual) de la CS Liga de Est – medalia de argint la categoria spargeri forță și medalia de bronz la luptă.

Per total, reprezentativa României și-a trecut în palmares opt medalii de aur, șase de argint și șapte de bronz, poziționându-se pe locul II în clasamentul pe națiuni. Polonia a fost țara care a câștigat detașat ediția din acest a Europenelor de Taekwon-do, cu 21 de medalii de aur, 18 de argint și 17 de bronz. Iar pe locul III s-a clasat Norvegia, cu 6 medalii de aur, 5 de argint si 14 de bronz.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: